Yozgat'ın Ovakent beldesi sele teslim oldu

Yozgat’ın Boğazlıyan’a bağlı Ovakent beldesi sele teslim oldu. Kurak geçen nisan ayının ardından başlayan şiddetli...

Yozgat’ın Boğazlıyan’a bağlı Ovakent beldesi sele teslim oldu. Kurak geçen nisan ayının ardından başlayan şiddetli lodos ve yağmur sebebiyle Ovakent kasabasında binlerce ekili alan zarar gördü.

Boğazlıyan’a bağlı Ovakent beldesinde öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağışın sele dönüşmesi sonucu birçok ev ve arazi sular altında kaldı. Kasaba yolunda seyir halindeki bir kamyonet de mahsur kaldı.

Öğle saatlerinde başlayan yağmur yaklaşık 2 saat sürdü. Aralıklarla devam eden yağmur şiddetini artırdı. Yağmur suları yüksek kesimlerden kasaba içi ulaşımın yanı sıra Boğazlıyan’ı Ovakent’e bağlayan kara yolunu da su altında bıraktı. Kavşaklarda biriken su nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Karayolunun yanı sıra kavşağın bağlantı yollarında da araç kuyrukları oluştu. Kasabayla ulaşımda irtibat kesildi.

Reklam
Reklam

Ovakent Belde Belediye Başkanı Ethem Murat, sel nedeniyle can kaybı yaşanmadığını belirtti. Can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Murat, ilk tespitlere göre yaklaşık 10 bin dekar ekili alanın su altında kaldığını söyledi. Selin etkisini yitirmesinin ardından hasar tespit çalışmasına başlanılacağını kaydeden Başkan Murat, "Hepimizi geçmiş olsun." dedi.

Kasaba halkından Duran Lekesiz ise böyle bir seli ilk defa gördüklerini belirterek, "Daha önce de sel oldu, ama böyle seli ilk defa gördüm." diye konuştu. Lekesiz, traktör ve tarlada bulunan sulama borularının da selden etkilendiğini, onlarca koyunun da telef olduğunu anlattı.

Yozgat ve ilçelerinde nisan ayının kurak geçmesi sebebiyle vatandaşlar geçen hafta yağmur dualarına çıkmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: