Yozgat'ın Sanayi Yapısı Analiz Edilecek

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. işbirliğiyle, Yozgat'ın sanayi yapısının analiz edilmesi için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. işbirliğiyle, Yozgat'ın sanayi yapısının analiz edilmesi için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Yozgat Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı'nın 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. maddesi çerçevesinde, "Kayseri, Sivas ve Yozgat" illerini kapsayan TR72 Bölgesi için 2014-2023 dönemi bölge planını hazırlama yetkisini ORAN'a verdiği belirtildi.

Bölge planı çalışmaları kapsamında, 2011 ve 2012 yılları içerisinde ilk olarak Yozgat'ta kamu ve özel kesim, üniversite ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı çalışma gruplarının oluşturulduğunun ve toplantılar gerçekleştirildiğinin anımsatıldığı açıklamada, Yozgat'ın sorunları, çözüm önerileri, potansiyelleri ve proje fikirlerinin masaya yatırıldığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, 2013 yılı ilk yarısında ise, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ve ORAN'ın imzaladığı protokol çerçevesinde Yozgat'ın imalat sanayi yapısının tespitine yönelik analiz gerçekleştirileceği dile getirilerek, hazırlanan anketlerin imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelere uygulanmaya başlandığı anlatıldı.

Muhabir: Ömer Sarı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: