Yozgatlı hastalar, Üniversite Hastanesi'nden daha fazla hizmet bekliyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin, 2010 yılı ekim ayı içerisinde hasta kabulüne başlamasının...

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin, 2010 yılı ekim ayı içerisinde hasta kabulüne başlamasının ardından, aradan geçen 10 aylık zaman sürecinde bugüne kadar bir Kulak Burun Boğaz (KBB) ameliyatı gerçekleştirdi. Hastaneye tedavi amaçlı gelen vatandaşlar, sağlık imkanlarından yeterince faydalanamadıklarını belirterek, tepkilerini dile getirdi.

Gözündeki görme sorununun tedavisi için Yerköy’den Yozgat’taki Üniversite Hastanesi'ne geldiğini belirten Nusret Özer isimli vatandaş, "Yozgat’ta, üniversite araştırma ve uygulama hastanesi olduğu için sağlık imkanları daha fazladır diye buraya geldim. Fakat sadece sağlık taraması gibi işlemler yapılıyor. Doktor gözümde katarakt olduğunu tespit etti, fakat gerekli tıbbi cihaz olmadığı için ameliyatı yapamayacağını ifade etti. Ben 70-80 kilometre uzaktaki köyden geldim, fakat bir sağlık ocağında bulunan tıbbi cihazların burada olmadığını gördüm. Benim gibi onlarca insan daha iyi tedavi olabilmek için buraya geliyor ama hiç biri umduğu sağlık hizmetini alamıyor. En basit bir katarakt ameliyatının bile koskoca üniversite hastanesinde yapılamaması bizler için, ilimiz için üzüntü verici. Biz ve bizim gibi buraya tedavi için gelen hastalar sağlık taramasından geçerek tekrar köylerine dönmek zorunda kalıyor. Zaten köyümüze her hafta aile hekimi geliyor, üniversite hastanesinin yaptığı taramayı köyde aile hekimi de yapıyor. Biz Yozgat’taki üniversite hastanesinin, daha teşekküllü ve araştırmacı, vatandaşa iyi sağlık hizmeti veren, ameliyat yapabilen hastane olmasını istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Bir başka hasta ise Sorgun’dan geldiğini belirterek, şunları ifade etti: "Hastanede profesörler görev yaptığı için geldim. Böbreğimde taş olduğundan dolayı daha önce gittiğim doktor ameliyat olmam gerektiğini söylemişti. Tıp Fakültesi Hastanesi'nde profesörler görev yaptığı için burayı tercih ettim, fakat doktorun izinli olduğunu, izinli olmasa da ameliyatın yapılamadığını öğrendik. Hastanede sadece ve sadece KBB ameliyatının yapıldığını, ancak bugüne kadar da sadece bir ameliyatın olduğunu öğrendim. Sağlık Bakanlığı'nın, sağlık alanındaki hizmetlerini takdirle karşılıyoruz. Fakat ilimizdeki üniversite hastanesinde, hastalara sadece muayene hizmeti verilmesini de doğru bulmuyoruz. Oysa Hastane Başhekimi Dr. Hayrullah Yazar, bundan önce yaptığı basın açıklamalarında hastanede bütün tedavilerinin yapıldığını söylemişti."

Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Hayrullah Yazar ise hastaneye tedavi için gelen hastaların şikayetlerini, şikayet dilekçeleri ile birlikte hasta haklarına vermelerini istedi. Başhekim Yazar ,"Hastalarımız şikayetlerini yazılı bir şekilde hasta haklarına versinler biz değerlendiririz." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz