Yozgatlı şehidin babası: Türk-Kürt ayrımı yok, bu vatanı birlikte kazandık

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada 23 askeriyle birlikte şehit düşen Üsteğmen Murat Bek’in Yozgat’ın...

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada 23 askeriyle birlikte şehit düşen Üsteğmen Murat Bek’in Yozgat’ın Söğütlüyayla köyünde oturan babası Abdullah Bek, "Ülkemizde Türk-Kürt ayrımı yok. Biz bu vatanı birlikte kanla kazandık." dedi.
Köyde evinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul eden şehit üsteğmenin babası Abbadullah Bek, ülkeyi bölmek isteyen terör örgütünün böyle haince eylem içerisine girdiğini kaydetti. Bek, "Ben dün oğlumu toprağa verdim. Allah devletimize zeval vermesin. Yozgat Valisi Sayın Necati Şentürk, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Recep Yalçınkaya, Binbaşı Süleyman Gürz ve Yozgatlılara canı gönülden teşekkür ederim. Çünkü dünkü törende bana oğlumun cenazesini unutturdular. Öyle bir vatan sevgisi coşkusu vardı ki tören alanında ben oğlumu unuttum. Allah hepsinden razı olsun." diye konuştu.
“Eğer terör örgütü mensupları biz şehit babalarını, şehit analarını üzdük zannediyorlarsa ben üzülmüyorum. Ben evladıma üzülmüyorum." diyen şehit babası, sözlerine şöyle devam etti: "Vatan sağ olsun. Oğlum bu vatan için şehit oldu. Ben 58 yaşındayım. Ben de bu vatan için ölmeye hazırım. Bir oğlum daha var, o da bu vatan için şehit olmaya hazır. Devlet büyüklerimiz, Meclis'ten maaş alan teröristleri destekleyen milletvekillerini ayıklasınlar. Benim oğlum şehit oldu, benim ciğerim yandı, öbürlerinin ciğeri yanmasın. Eğer gerekiyorsa benim bir oğlum daha var ben de varım. Ben de bu vatan için hazırım. Türk-Kürt ayrımı yok. Yani insan insandır. Biz bu toprakları kanla kazandık. Oğlum bu vatan için şehit oldu. Vatanımız için gerekirse ben de ölmeye hazırım. Birlik beraberlik içinde olmak baştan gelir. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. Biz yine şehit vereceğiz. Ben her zaman hazırım. Savaşsa, savaş. Provokatörler kandan nemalanmış kişilerin amacı zaten ülkeyi karıştırmak."
Acılı baba şöyle devam etti: "Oğlum askeriyeyi kazandığında onu okutmak için kuşburnu topladım sattım. Sümüklü böcek topladım sattım. Eşekle çerçicilik yaptım. Köylerde bulaşık süngerleri satarak oğlumu okuttum. Bu çapulcuların son bulması için bir oğlum daha var, ben de varım. Yeter ki başka ciğerler yanmasın."

Reklam
Reklam

ŞEHİT ANNESİ: VATAN SAĞ OLSUN
Şehit Üsteğmen Murat Bek’in acılı annesine, yakınları ve köy sakinleri de taziyede bulunurken, acılı annenin metanetini koruduğu dikkat çekti. Acılı anne Elmas Bek, "Vatan sağ olsun, bir daha olsa yine yollarım. Vatana yavrum şehit olsun diye yine yollarım. Canınız sağ olsun, yine yollarım. Bu vatan bizim, başka analar ağlamasın. Allah’ım bize sabır versin. Allah başka acı göstermesin. Ben yandım başka kimse yanmasın. Doyamadım, Murat koydum adını, doyamadım." dedi.

ŞEHİT KARDEŞİ ACIMIZ BÜYÜK SAĞDUYULU OLMAK LAZIM
Şehidin kardeşi Ferhat Bek de sağduyulu olmak gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: "Acımız büyük, sağduyulu olmak lazım. Türk halkı her zaman sağduyuludur. Hiçbir şeye kanmadık aldanmadık. Devlet büyüklerinden bu acının bitmesi için dua ediyoruz, bunları yapmalarını istiyoruz. Türk halkı her zaman birlik beraberlik içindedir, böylece olacaktır. Ama bir yere kadardır. Bu saatten sonra herkesin canı yandığı sürece bu birlik bozulacağından hepimiz şüphe ediyoruz. Bir an önce bu birliğin sağlanması için gereken yapılırsa, ne birliğimiz ne de vatanımız bozulur, bu böyle devam eder. Ağabeyimin intikamı alınsın, gerekirse beni de askere alsınlar."

Reklam
Reklam

ŞEHİDİN OKUL ARKADAŞI: 500 BİN ŞEHİT DE VERSEK BU VATANI VERMEYİZ
Şehit Üsteğmen Bek’in okul arkadaşı Oktay Sarp da teröre tepki göstererek şöyle dedi: "Biz bu vatan için Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. Şimdi değil 250 bin, 500 bin daha şehit verilir ve bu çapulculara vatan bırakılmaz. Çanakkale'de, doğuda Kafkasya’da bu vatanı vermedik. Murat’ımız da bu vatanı vermemek için şehit oldu. Gerekirse kardeşi Ferhat’ı da alır gideriz o dağlara, şehidimizin kanını yerde koymayız."

ŞEHİT AMCASI: TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR, BİZ KIZ ALIP VERMİŞİZDİR Şehidin köyde yaşayan amcası Kadir Bek de terör örgütüne tepki göstererek Türk, Kürt kardeşliğine vurgu yaptı. Kadir Bek, şöyle konuştu: "Türk- Kürt kardeştir. Bizlerin arasında bir sorun yok. Biz kız almış, kız vermişiz. Memleketimizin yarısı Türk, yarısı Kürt hep akraba olmuşuz. Bizi birbirimize kırdırmak istiyorlar. Meclis'teki terör yandaşları, onlar çıkartıyor. Türk’ü Kürde, Kürdü Türk’e kırdırıyorlar. Hepimiz kardeşiz. Sağduyulu olmak lazım, ama nereye kadar sağduyulu olacağız? Bundan sonra şehit olmasın artık.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz