Yozgatlı şehit üsteğmenin babası: Bir Murat ölür, bin Murat doğar

Hakkari`nin Çukurca ilçesinde terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Üsteğmen Murat Bek’in Yozgat’ın Söğütlüyayla...

Hakkari`nin Çukurca ilçesinde terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Üsteğmen Murat Bek’in Yozgat’ın Söğütlüyayla köyünde oturan babası Abdullah Bek, "Benim oğlum şehit oldu. Bir Murat ölür, bin Murat doğar bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmez." dedi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, beraberinde Jandarma Genel Komutanlığı Hareket Dairesi Başkanı Tümgeneral Tünay Bilgen, Ankara’dan askeri helikopter ile Şehit Üsteğmen Murat Bek’in baba ocağı Söğütlüyayla köyüne geldi. Orgeneral Kalyoncu, Söğütlüyayla köyünde Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Yozgat İl Jandarma Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya tarafından karşılandı. Askeri erkan buradan şehidin baba ocağına geçti.

Reklam
Reklam

Şehidin babası Abdullah Bek’e taziyede bulunan Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu, şehidin kanının yerde kalmayacağını ve kalmadığını söyledi. Şehidin fotoğrafını baba Abdullah Bek ve şehidin kardeşi Ferhat Bek’e veren Orgeneral Kalyoncu, daha sonra şehidin annesi Elmas Bek’e de başsağlığı diledi. Şehidin baba ocağından ayrılan Kalyoncu, Şehit Üsteğmen Murat Bek’in kabrini ziyaret ederek dua okudu. Orgeneral Bekir Kalyoncu, köyün çıkışında bulunan helikopterin yanına gittiğinde kendisini bekleyen çocuklar ve köylülerle de bir süre sohbet ettikten sonra Ankara’ya hareket etti.

Şehit Üsteğmen Murat Bek’in babası Abdullah Bek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun ziyaretinden büyük bir gurur duyduğunu ifade etti. Abdullah Bek, "Komutanımızın ziyareti bizleri çok mutlu etti. Komutanımız her zaman yanımızda olduğunu söyledi ve ‘ben de sizin bir evladınızım. Şehit askerlerimizin öcü alınıyor ve alınmaya devam ediyor’ dedi ve oğlumun fotoğrafını ve eşyalarını teslim etti." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Bir Murat gider, Bin Murat gelir" diyen Baba Abdullah Bek, "Çanakkale’de 250 bin şehit verilerek bu vatan bize bırakıldı. Şimdi bizim çocuklarımız şehit oluyor, benim oğlum ve diğer Mehmetçikler vatanımızı korumak için şehit oldu. Sırası geldiğinde vatanımız için başta evladımız olmak üzere ben de şehit olmaya hazırım." diye sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz