Yozgatlılar Kutlu Doğum Haftası'nda 7’den 70’e meydanda kitap okudu

Yozgat’ta Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikte, 7’den 70’e Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar kitap okudu.Din...

Yozgat’ta Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikte, 7’den 70’e Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar kitap okudu.

Din görevlilerinin oluşturduğu Gönül Doktorları Derneği öncülüğünde ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen, bir hafta sürecek kutlama etkinlikleri başladı. Etkinlik kapsamında meydanda kurulan çadırlarda Peygamber Efendimiz'i (sas) anlatan kitaplar ve çeşitli dini kitaplar sergilenirken, vatandaşlar ellerine aldıkları dini kitapları bir saat boyunca okudu. Bazı vatandaşlar ise Kızılay’a kan bağışında bulunurken, bazıları açılan kermeste alışveriş yaptı.

Reklam
Reklam

Kitap okuma etkinliğine katılan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen programın çok güzel olduğunu belirterek, "İnsanların, düzenli olarak günde bir saat Peygamber Efendimiz'i (sas) anlatan kitap okuması çok güzel bir etkinlik. Eşimle birlikte ben de bu etkinliğe katıldık ve kitap okuyoruz. Ayrıca, bu kitap okuma alışkanlığına da katkı sağlayacaktır. İnsanları, televizyon başından ayrılıp bir saat kitap okumaya davet ediyorum." dedi.

Yozgat İl Müftüsü Nuh Korkmaz da programı hazırlayan derneklere teşekkür ederek, “Peygamber Efendimiz'e (sas) yakışır bir program yapılmış, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kitap okuma etkinliğine katılan vatandaşlar ise ilk defa Yozgat'ta böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirterek," Peygamberimiz (sas) ile ilgili bu programlara daha fazla ihtiyaç var. Bu etkinliğe katılıp Peygamberimiz'in (sas) hayatını okuyoruz, inşallah eksikliklerimizi gideriyoruz." şeklinde konuştu.

Gönül Doktorları Dernek Başkan Yardımcısı Bünyamin Fidan da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla dernek ve vakıflarla Kutlu Doğum Haftası programı düzenlediklerini belirtti. Fidan, "8-15 Nisan tarihleri arasında konferanslar, kermes, Kur'an-ı Kerim tilaveti, kitap sergileri, dua, ilahi gibi etkinliklerle bir haftayı doldurmaya çalışacağız. Ayrıca, bir hafta boyunca her gün 18.00-19.00 saatleri arasında olmak üzere bir saat Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını anlatan kitap okuma etkinliğimiz olacak. Vatandaşlarımız, buraya gelip kitap okuyacak. Bütün vatandaşlarımızı bu etkinliğimize davet ediyoruz." diye ifade etti.

Reklam
Reklam

Ayrıca, Kızılay da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kan bağışı kampanyası başlattı. Kitap okuma etkinliğine katılan bazı vatandaşlar, kan bağışladı. Kan veren üniversite öğrencileri, önce kitap okuyup ardından kan verdiklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: