Yozgatlılar Kutlu Doğum programına koştu

Yozgat’ta bir hafta sürecek Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin 3. gününde yağışlı havaya aldırmayan vatandaşlar Cumhuriyet...

Yozgat’ta bir hafta sürecek Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin 3. gününde yağışlı havaya aldırmayan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'ndaki programa yoğun ilgi gösterdi.

Bu yıl bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanması planlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri sürüyor. 8 Nisan Pazar günü başlayan etkinlikler kapsamında Yozgatlılar her gün saat 18.00 ile 19.00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırlardan Hz. Muhammed (sav)'in hayatını anlatan kitapları alarak bir saat okuyor. Daha sonra etkinlik kapsamında saat 19.30'da başlayan konferanslarda Hz. Peygamber (sav)'in hayatı anlatılıyor.
Etkinliğin 3. gününde havanın yağmurlu olmasına aldırmayan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu. Bazı vatandaşlar kitap okumayı tercih ederken bazıları da Kızılay’a bağışında bulundu, açılan kermesten alışveriş yaptı.

Reklam
Reklam

İlahiyatçı yazar Mahir Şahin, Yozgat’ta Kutlu Doğum Haftası’nın ilk defa geniş çapta bir etkinle kutlandığını söyledi.

Şahin, "Cumhuriyet Meydanı'nda kutlanılan etkinliğimizin 3. gününde yine vatandaşlarımız bu haftanın maneviyatına sevabına nail olmak için programa katılarak Efendimiz(sav)'in hayatını burada bir kez daha dinleme fırsatı buluyor. Etkinliğimizin 3. gününde hava biraz soğudu ve yağmur yağdı. Fakat buna rağmen vatandaşlarımız programa katılmak için meydanı doldurdu. İnşallah bu yoğunluğumuz pazar gününe kadar devam edecek. Pazar günü Yimpaş AVM’de yine programımız olacak. İnşallah seneye bu etkinliğimizi daha geniş katılımlı yapmayı planlıyoruz." dedi.

Kutlu Doğum Haftası programının 3. gününde Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Coşkun, katılımcılara 'İslamiyet ve Müslümanlık' konulu bir konferans verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: