Yozgatlılar Yağmur Için Şükür Duasına Çıktı

Yozgat'ta, geçen yıl kuraklıktan dolayı yağmur duasına çıkan çiftçiler bu yıl ise yağışlardan dolayı şükür...

Yozgat'ta, geçen yıl kuraklıktan dolayı yağmur duasına çıkan çiftçiler bu yıl ise yağışlardan dolayı şükür duasına çıkıyor. Nisan ayının bol yağışlı geçmesi bölge çiftçisinin yüzünü güldürdü.

Yozgat Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen yağmur duasına Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Ziraat Odası başkanı İsmail Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, CHP İL Başkanı Onur Kaytan, ilçe ziraat odası başkanları ve çiftçiler katıldı. Vali Abdulkadir Yazıcı, dua öncesi yaptığı konuşmada bu yılın bol ve bereketli bir yolması temennisinde bulundu. Vali Yazıcı, "Yağmur berekettir devamını da Mevla’dan istiyoruz. İnşallah topraklarımızın ihtiyacı olduğu kadar yağmuru Mevla bizlere nasip eder. Tabi yağmur duası veya namazı aslında yağmuru yağdırmak için değildir. O duanın vakti yağmursuzluk zamanıdır. Bu güzel bir geleneğimizdir. Çünkü dünyanın temeli topraktır, geldiğimiz yerde toprak gideceğimiz yerde toprak. Sizlerde aslında kainat için dünya için toplum için en lüzumlu olan meslekle toprakla uğraşıyorsunuz. Eğer ziraat olmazsa eğer çiftçilik olmazsa bizler bir şey yiyemeyiz, içemeyiz. Aslında teknoloji ne kadar ileri giderse gitsin ne kadar gelişirse gelişsin en önce lazım olan şey topraktan üretilen nesnelerdir. Topraktan geldik toprağa gideceğiz. Toprak hayatımızın her aşamasında her safhasında bizim sadık yarimizdir. Bu vesile dualarımızın kabul olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz’de bundan sonraki yıllarda da yağmur duasını her yıl yaparak geleneksel hale getireceklerini belirterek, Yağmur yağmadığı zaman yağmur duasına, yağmur yağdığı zaman şükür duasına çıkacaklarını söyledi.

Vatandaşlar da bu yılın yağışlı geçtiğini ifade ederek yağmur duasını organize eden ziraat odasına teşekkür etti.
Yozgat İl Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül tarafından yapılan yağmur duasına vatandaşlarda el açıp amin diyerek eşlik etti.

Yapılan duaların ardından vatandaşlara kazanlarda pişirilen etli pilav ve ayran ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: