Yozgat'ta 13 Bin 500 Öğrenci 'Hazreti Peygamber' Konulu Sınavda Ter Döktü

Yozgat'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitimciler Derneği tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik...

Yozgat'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitimciler Derneği tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Hazreti Peygamber' konulu sınava 13 bin 500 öğrenci katıldı.

Yozgat Eğitimciler Derneği Başkanı Salih Dedeoğlu yaptığı açıklamada, Hazreti Peygamber'in hayatını öğrencilere okutmak ve öğretmek amacıyla il genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik 'Herkes O'nu Okuyor' adlı kitap okuma kampanyası başlattıklarını hatırlattı.

Kitap okuma kampanyasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayarak Hazreti Peygamber konulu sınav yaptıklarını kaydeden Dedeoğlu, "Peygamber Efendimizin hayatını öğrencilerimize okutmak ve Efendimizin o nurlu hayatını çocuklarımıza anlatmak için böyle bir sınav yaptık. Amacımız Efendimizin hayatını, ahlakını çocuklara öğretmek. Sınav için Yozgat genelinden yaklaşık 13 bin 500 başvuru oldu. 11 ilçeden sınava giren öğrencimiz var. Değerlendirme 4 kategori üzerinden yapılacak. Değerlendirme sonucu dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar, akıllı telefon, bisiklet, fotoğraf makinesi ve çeşitli hediyeler vereceğiz. Bu yarışmayı önümüzdeki yıllarda da düzenleyerek geleneksel hale getirmeyi de planlıyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: