Yozgat'ta 147 köy yolunu ulaşıma kapandı

Yozgat’ta bir hafta aranın ardından etkili olan kar yağışı 147 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden...

Yozgat’ta bir hafta aranın ardından etkili olan kar yağışı 147 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Kentte gece başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, belediye ve karayolları ekipleri kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığı şehir merkezinde 25 santimetre olarak ölçülürken, yüksek kesimlerde ise 40 santimetre olduğu belirtiliyor. Sabah kardan dolayı araçlarını çıkaramayan vatandaşlar işlerine yaya olarak gitmek zorunda kaldı. Bazı araç sahipleri de araçlarının üzerinde karları temizleyerek işlerine gitmeye çalıştı. Vatandaşlar kar yağışına sevindiklerini belirterek, "Bu kış bol karlı geçeceğe benziyor. İnşallah daha devamı gelir ve kar yağışı kış boyu devam eder." dileklerinde bulundu.

Reklam
Reklam

Öte yandan kar yağışına en fazla çocuklar sevindi. Okulların yarı yıl tatili olması nedeniyle çocuklar kar topu oynayarak karın keyfini çıkardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz