Yozgat'ta 2. Çiğdem Şenliği'ne Yoğun İlgi

Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen "2. Çiğdem Şenliği" yoğun ilgi gördü.

Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen "2. Çiğdem Şenliği" yoğun ilgi gördü.

Yozgat Belediyesi, İç Anadolu kültürü arasında yer alan ve özellikle Yozgat yöresinde yoğun olarak görülen çiğdem gezdirmesi ve çiğdem pilavı geleneğini yaşatmak amacıyla 2. Çiğdem Şenliği düzenledi. Şenlikte önce doğadan toplanan çiğdemler, bir çalıya dizilerek, davul zurna eşliğinde üniversite öğrencileri ve çocuklar tarafından esnafa gezdirildi. Ardından "Çiğdem çiğden çiçeçik, emmim oğlu köçecik, yağ verenin oğlu olsun, bulgur verenin kızı olsun" manisi söylenerek, yağ ve bulgur toplandı. Daha sonra

Reklam
Reklam

çiğdemler, esnaftan toplanan bulgur ve yağ ile pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli etkinliklerin düzenlendiği etkinlikte konuşan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, çiğdem pilavı geleneğinin Yozgat yöresine ait bir gelenek olduğunu belirterek, "Bu geleneğimizi yaşatmak için bu çiğdem şenliğini düzenliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından mahalle muhtarları ve öğrenciler arasında çuvalda yürüme, kaşıkta yumurta taşıma ve halat çekme yarışmaları düzenlendi. Şenliğin sonunda pişirilen çiğdem pilavı vatandaşlara ikram edildi. Vatandaşlar, bir an önce pilav almak isteyince görevliler zor anlar yaşadı.

Şenliğe Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öcal Oğuz, üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: