Yozgat’ta 200 Bin Küçükbaş Hayvan Koyun Ve Keçi Vebasına Karşı Aşılanacak

Yozgat Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, il genelinde bulunan yaklaşık 200 bin kuzu ve...

Yozgat Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, il genelinde bulunan yaklaşık 200 bin kuzu ve oğlağı, veba hastalığına karşı aşılama çalışmalarına başladı.

Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Onur Polat, daha önce aşılanmamış ve bu yıl doğan kuzu ve oğlakları koyun ve keçi vebasına karşı aşılıma ve küpeleme çalışmalarına başladıklarını belirterek, aşılama çalışmasının yaklaşık 3 ay süreceğini söyledi.

Aşılama ve küpeleme çalışmalarına Recepli köyündeki kuzulardan başladıklarını belirten Polat, “Yozgat il genelinde bu yıl yeni doğan 200 bin küçükbaş hayvanın hastalıklara karşı aşısını yapıp, kayıtlara alınması için de küpeleme çalışmalarını yapacağız. Bu aşı kuzu ve oğlaklara bir defa yapılıyor ve bundan sonraki yıllarda yapılmıyor. Her yıl yeni doğan kuzulara bu aşıları yapıyoruz. İl müdürlüğü olarak amacımız, üreticilerimizin sağlıklı hayvan yetiştirmelerini sağlamak, hastalıklardan dolayı yaşanacak ölümlerin önüne geçmektir. Yine et, süt ve süt ürünleri yönünden de tüketicinin sofrasına sağlıklı besinleri sunmaktır. Geçen yıllarda yaptığımız düzenli aşılama çalışmalarından dolayı bu yıl koyunlarda ve keçilerde yavru atma ve hastalık olayı çok büyük oranda aşağı düşmüştür. Yine küpeleme çalışmalarıyla hayvanlar kayıt altına alınırken, üreticilerimiz de verilen desteklerden daha rahat yararlanmaktadırlar” dedi.

Reklam
Reklam

Recepli Köyü Muhtarı İsmail Akdoğan, hayvanlara yapılan aşılama çalışmalarından memnun kaldıklarını belirterek, “Köyümüzde vatandaşlar geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlıyor. Geçen yıllarda çok sayıda hayvan yavru atmış, hastalanmış ve ölmüştü. Bu yıl ölüm olayları fazla olmadı. Tarım ve Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca köyümde tarım danışmanı var onun da bilgilerinden faydalanıyoruz” diye konuştu.

Hayvan sahiplerinden İlyas Akdoğan, geçen yıl koyunların büyük bir bölümünün yavru attığını belirterek, “Bu yıl yavru atma olayı çok düştü. Şimdi de kuzular hastalıklara karşı aşılanırken, kulak küpeleri de takılarak kayıt altına alınıyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: