Yozgat’ta 2011 yılında 282 çiftçi traktörünü yeniledi

Türkiye’de tarım alanları bakımından önemli bir yere sahip olan Yozgat’ta bu yıl itibariyle 282 çiftçi...

Türkiye’de tarım alanları bakımından önemli bir yere sahip olan Yozgat’ta bu yıl itibariyle 282 çiftçi traktörünü yeniledi. İlde merkez ilçeyle birlikte 14 ilçesi bulunan Yozgat’ta nüfusunun büyük bir bölümü tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Çiftçinin olmazsa olmazlarının başında gelen traktör ise ayrı bir yer tutuyor. 2010 yılı içerisinde il genelinde 25 bin 727 olan traktör sayısına bu yıl itibariyle çiftçinin yeni aldığı ya da traktörünü değiştirmesiyle birlikte 282 traktör daha eklenince bu rakam 26 bin 9 olarak belirtildi.
Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Yozgat’ın tarım alanları bakımından büyük bir zenginliğe sahip olduğunu bu alanların işlenebilmesi için traktörün önemli olduğunu söyledi. Açıkgöz, "Ülkemizde son yıllarda her alanda çok büyük gelişmeler yaşanmaktadır. Bu gelişmelerin başında teknolojik ve tarımsal gelişmelerde bulunmaktadır. Bugün Avrupa ülkelerinde tarımda kullanılan bütün tarımsal aletler ve makineler ülkemiz tarımında da kullanılmaktadır. Bu kapsamda çiftçimiz tarımsal işlerde kullandıkları aletlerini yenilemenin yanı sıra kendileri için olmazsa olmazlardan olan traktörlerini yenileme çabası ve gayreti içindeler. Çünkü teknoloji her geçen gün gelişimini ve değişimini sürdürüyor. Bir çiftçi 20-30 yıl kullandığı traktörleri satarak yerine yenisini alıyor." dedi.
2011 yılı içerisinde Yozgat il genelinde 282 çiftçinin traktörünü yenilediğini yada ilk defa traktör sahibi olduğunu ifade eden Açıkgöz, "İlimizde çiftçilerimiz arazisini daha iyi işlemesi için traktörünü değiştiriyor. Eski ve küçük kapasiteli traktörlerle 15- 20 gün içinde ekim hazırlığı yapan çiftçiler yeni aldıkları traktörlerle 1 hafta içerisinde tarlasının hem hazırlığını hem ekimini yapabiliyor. Kısacası çiftçimiz her bakımdan gelişimini sürdürüyor." diye konuştu.
Hayvancılık konusuna da değinen başkan Açıkgöz, şunları söyledi: "Ülkemizde ve ilimizde hayvancılığın gelişmesine yurtdışından ithal hayvan getirilmesi büyük ölçüde zarar veriyor. Üreticiler besledikleri hayvanlarının kurbanda ancak yüzde 30’unu satabildi. Devletimiz yetkililerinin ve özellikle Tarım Bakanlığının bu konuya duyarlı olmalarını istiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz