Yozgat'ta 5 bin genç özel güvenlik sertifikası taşıyor

Türkiye’de son yıllarda en çok gelişme gösteren sektörlerin başında gelen özel güvenlik sektörüne Yozgat'ta da...

Türkiye’de son yıllarda en çok gelişme gösteren sektörlerin başında gelen özel güvenlik sektörüne Yozgat'ta da gençler büyük rağbet gösteriyor. Türkiye genelinde sayıları 200 bine ulaşan özel güvenlikçi arasında Yozgat'tan da 5 bin kişi bulunuyor. Yozgat’ta çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev yapan 500 güvenlikçinin yanı sıra büyük şehirlerde de Yozgatlı iki bine yakın güvenlik görevlisi olduğu belirtiliyor.
Yozgat’ta 6 yıldır hizmet veren Bozok Vip Güvenlik Koruma Şirketi'nin sahibi Kürşat Kadifekale, Türkiye’de olduğu gibi Yozgat’ta da özel güvenliğe oldukça yoğun bir ilgi olduğunu söyledi.
İşsizlikte alternatif olarak gençlerin tercih ettiği özel güvenlikte son yıllarda oldukça büyük gelişmelerin yaşandığını belirten Kadifekale, "Yozgat’ta bizimle birlikte bir tane daha güvenlik şirketi var. Aynı yoğunluğu iki güvenlik şirketi de yaşamakta. Ülkemizde kurulduğu günden bu yana özel güvenlik için faaliyet izni alan yaklaşık bin 500 özel güvenlik şirketi ve özel güvenlik elemanı yetiştiren bin eğitim kurumu halen faaliyetini sürdürüyor. Bu güvenlikler bankalar, hastaneler, stadyumlar, kamu kurumları, alışveriş merkezleri gibi kurum ve kuruluşlarda faal olarak çalışıyor." dedi.
İlde bu yıl ocak ayı itibari ile yaklaşık 5 bin kişinin özel güvenlik sertifikası alarak birçok ilde görev yaptığını ifade eden Kadifekale, "Bunların yarısı il merkezimiz ve ilçelerdeki farklı kurum ve kuruluşlarda görev yaparken, diğerleri de başta Ankara, İstanbul, Antalya gibi büyük illerde çalışıyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz