Yozgat'ta Besicilere Birlik Desteği

KADIŞEHRİ Nüfusunun önemli bölümünün besicilik yaparak geçimini temin ettiği Kadışehri ilçesinde süt besiciliğini geliştirip, çiftçilerin aile bütçelerine daha fazla katkıda

KADIŞEHRİ Nüfusunun önemli bölümünün besicilik yaparak geçimini temin ettiği Kadışehri ilçesinde süt besiciliğini geliştirip, çiftçilerin aile bütçelerine daha fazla katkıda bulunmalarını sağlamak üzere Kaymakamlık öncülüğünde 'Süt Üreticileri Birliği' kuruldu. Birlik, ilçedeki tarıma yönelik çalışmalara katkı sağlamak üzere faaliyette bulunan Bozok Anonim Şirketi ile ortaklaşa mülkiyeti Kaymakamlığa ait olmak üzere 'Süt Toplama Merkezi' kurdu, işletmeciliğini üstlendi. Kaymakam Ali Doğan, kurulan süt toplama merkezinin 3 süt toplama aracının bulunduğunu hatırlatarak, mevsim itibariyle süt veriminin düşük olması sebebiyle tek araçla toplanan sütün Konya'da bulunan Torku firmasına teslim edildiğini belirtti.
Toplanan süt karşılığında besicilere litre başı 90 kuruş olmak üzere aylık ödemelerin yapılacağını kaydeden Kaymakam Doğan, "İlk ödeme, Torku firması tarafından 20 Şubat 2015 tarihinde yapılacaktır. Merkez, süt toplama işinin yanı sıra farklı işlevler de üstlenecektir. Bu yıldan itibaren vatandaşlarımıza her türlü hayvancılık destekleri Kadışehri Süt Üreticileri Birliği üzerinden yapılacaktır" dedi.
Kaymakamlığın büyük ortağı Bozok Anonim Şirketi'nin Süt Toplama Merkezi'nin elde edeceği karın yüzde 51'inin sahibi durumunda olduğunu vurgulayan Kaymakam Doğan, "Gerek Süt Toplama Merkezi'nde vatandaşlara yapılan ödemelerden arda kalan miktar, gerekse Bozok A.Ş. aracılığıyla kaymakamlığımıza gelen para Kadışehri Süt Üreticileri Birliği'ne üye olan vatandaşlarımızın çeşitli ihtiyaçları ile birlikte köy ve mahallelerimizin ortak ihtiyaçları için kullanılacaktır. Böylece kaymakamlığımız öncülüğünde kurulan Süt Toplama Merkezi, ilçemizin ekonomik ve sosyal gelişimine de büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: