Yozgat’ta Bin Kişilik Öğrenci Yurdu Yapılacak

Yozgat’ta üniversite öğrencilerinin barınma sorunun ortadan kaldırmak amacıyla bin kişilik bir yurt daha yapılacak.AK Parti...

Yozgat’ta üniversite öğrencilerinin barınma sorunun ortadan kaldırmak amacıyla bin kişilik bir yurt daha yapılacak.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Ocak ayının başında Ankara Başkent Öğretmen evinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında yapılan toplantıda Yozgat Bozok Üniversitesi eylem planı masaya yatırıldığını hatırlatarak, “Bu toplantıda Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, ilimize bin kişilik öğrenci yurdunun yapılacağı sözünü vermişti. Bu söz hiçbir zaman unutulmadı ve çalışmalar devam ediyor. Şu anda yurt için fizibilite çalışmaları tamamlandı ve Toplu Konut İdaresi ile görüşmeler sürüyor inşallah kısa bir süre sonra bin kişilik yurt için ihaleye çıkılacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Yapılacak olan bin kişilik yurt ile birlikte Yozgat’a gelen üniversite öğrencilerinin barınma sorunun ortadan kalkacağını ifade eden Milletvekili Başer, “Yapılan yurtlar son derece modern olarak yapılmaktadır. İlimize yapılacak olan bin kişilik yurtla birlikte 250 öğrenci kapasiteli bir yurtta Esentepe mevkiine yapılmasını planlanarak burada bulunan yüksekokulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin de barınma sorunu ortadan kaldırılacak.” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Yozgat’a 2012 yılı içerisinde yatırımlar için 3 Milyon 335 bin lira para aktardığını ifade eden Milletvekili Başer, “Bir milyon lira Yozgat’a yapılacak olan 500 kişi seyircili kapalı yüzme havuzu için 2 milyon 85 bin lira Akdağmadeni ilçemize yapılacak olan 300 öğrenci kapasiteli yurt inşaatı için, 250 bin lira da Saraykent Spor Salonu için para aktarılmıştır. Katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'a ve yapılan bu işlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: