Yozgat’ta Dört Bin Kişilik En Büyük Cami Sorgun’a Yapılıyor

Yozgat’ın Sorgun ilçesine yapılan, aynı zamanda ilin en büyük camii olan Durmuş Ergüllü Kınalı Hasan...

Yozgat’ın Sorgun ilçesine yapılan, aynı zamanda ilin en büyük camii olan Durmuş Ergüllü Kınalı Hasan Camii'nin yapımı devam ediyor.

İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, Yenidoğan Mahallesi'ne yapılan caminin Türkiye’de örnek camiler içerisinde yer alacağını söyledi. Ekinci, cami yerleşkesi içinde imam evi, Kur'an kursu, konferans salonu, banyo ve tuvalet olan iki kat üzerine 500 metrekarelik bir külliye bulunacağını belirtti.

Geçen yıl temeli atılan caminin yapımının, toplanan bağışlarla sürdürüldüğünü ifade eden Ekinci, "Camimiz çok modern ve büyük olduğu için maliyeti de o derece büyük oluyor. Yozgat’ın en büyük camiinin Sorgunumuza yapılması, bizler açısından son derece önem arz ediyor. Yenidoğan Mahallesi, ilçemizin en büyük mahallesi ve nüfusu da her geçen gün artıyor. Bizler derneğimiz adına para toplayarak, bu caminin inşaatının bitirilmesine çalışıyoruz. Yardım konusunda Konya Müftülüğü de bize yardımcı olacak. Kendileri bize 2013 yılında bir yardım kampanyası açacaklarını ve parayı da derneğimiz hesabına yatıracaklarını ifade ettiler. Biz ilçe müftülüğü olarak, her türlü resmi yazışmayı bitirip, evrakları hazırladık. Önümüzdeki hafta içerisinde Konya Müftülüğü'ne götürüp teslim edeceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

Caminin son derece modern bir şekilde yapılacağını söyleyen Ekinci, "Camimizin birinci katı bin 300 metrekare, fevga denilen ikinci katı 400 metre, bir de istenildiği anda kapatılarak ibadete hazır hale getirilebilecek 400 metrekarelik bir iç avludan oluşuyor. 4 minareli camimiz, tam kapasite ile ibadete açıldığı zaman yaklaşık 4 bin kişi rahatlıkla bir arada namaz kılabilecek. Bu vesile ile iş adamlarımızı ve duyarlı vatandaşlarımızın camimize yardım yapmalarını istiyoruz. İş adamlarımızın yapacakları yardımlar direk gelir vergisinden düşebilmektedir." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: