Yozgat'ta Ekmeğe Yapılan Zam Mahkemeye Taşınacak

Yozgat Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, 250 gram ekmeğe yapılan 10 kuruş zammı mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

Yozgat Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, 250 gram ekmeğe yapılan 10 kuruş zammı mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

Öztürk, yaptığı açıklamada, Yozgat'ta 60 kuruşa satılan 250 gram ekmeğin fiyatının 70 kuruşa çıkartılmasına tepki gösterdi.

Ekmeğin gramajının şubat ayında 300 gramdan 250 grama düşürülerek gizli zam yapıldığını ifade eden Öztürk, "Şimdi de 10 kuruş daha zam yapılması doğru bir uygulama değil. Çevre illerde 250 gram ekmeğin fiyatı 50-55 kuruş arasında satılırken, tarım bölgesi olan Yozgat'ta 70 kuruşa çıkarılmasına bir anlam veremiyoruz. Bu sebeple ekmeğe yapılan zammı mahkemeye taşıyacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Bu konuda Yozgat Belediyesi'ne de görev düştüğünü belirten Öztürk, "Belediye, halk ekmek fırını açması gerekiyor. Belediye, fırını kapattığı için rekabet ortamı kalmadı. Fırıncı esnafı birleşerek istediği zaman istediği gibi zam yapıyor. Buna bir çözüm getirilmesi ve yapılan zammın geri çekilmesini talep ediyoruz. Yarım kilo makarna 50 kuruşa satılırken 250 gram ekmek 70 kuruş nasıl olur, bir anlam veremiyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Özcan Güney

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: