Yozgat’ta Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Yozgat’ta düzenlenen bir törenle kutlandı.Yozgat Cumhuriyet Meydanından düzenlenen törene Vali Abdulkadir...

19 Eylül Gaziler Günü Yozgat’ta düzenlenen bir törenle kutlandı.

Yozgat Cumhuriyet Meydanından düzenlenen törene Vali Abdulkadir Yazıcı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, daire müdürleri, askeri personel, gazi ve gazi yakınları katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunma ile başlayan kutlama programında saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Törende Gazi Ömer Güran, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Güran, Gaziliğin alınıp satılan, devredilen bir unvan olmayıp ömür boyu taşınacak bir değer olduğunu belirterek, “Zaman zaman gazinin bir ulusal değer olduğunu çekemeyenler, onu küçümseyenler çıkmaktadır. Bunları kadirşinas Türk milleti ile karıştırmıyor ve biliyoruz ki Türk milleti tarih boyunca gazisine ve şehidine sahip çıkmıştır. Biz gaziler bu unvanı alırken süngünün ucunda, merminin vızıltısında, bombanın dehşetinin içinde bulunduk. Sıkıntılı günler geçirdik hep vatan dedik yüksünmedik” dedi.

Reklam
Reklam

Biz gaziler olarak eli kanlı terör örgütü ile müzakere değil mücadele edilmesini istiyoruz diyen Güran, “Döktüğümüz akıttığımız kanlar vatanımızın birlik ve bütünlüğü içindi, uğrunda ölünmeyen toprak vatan değildir. Bizler bu vatan toprağı uğrunda canımızı bedenimizin birer parçasını feda etmiş son Kelime-i Şehadet getirirken bende şehit oluyorum duygusu sarmıştı. Bu, ülkeyi karşılıksız sevmenin en büyük bedeliydi. Dış düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve gazi olmuş tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyorum” diye konuştu.

Daha sonra Kahramanmaraş’ta PKK Terör Örgütü ile çıkan çatışmada yaralanarak gazi olan Hakan Çelik, gazilik hatırasını anlattı.

Program Şehit ve Gaziler Derneğinin ziyaret edilmesi ve gazilere verilen yemekle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: