Yozgat'ta Iki Yavru Şahin Doğaya Bırakıldı

YOZGAT (AA) -  Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Belde Belediye Eski Başkanı Haydar Başer tarafından bulunan iki yavru şahin tekrar aynı beldede doğaya bırakıldı.

YOZGAT - Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Belde Belediye Eski Başkanı Haydar Başer tarafından bulunan iki yavru şahin tekrar aynı beldede doğaya bırakıldı. Yaklaşık üç hafta önce belde mezarlığında bulunan ve bakılıp beslenen iki kızıl şahin yavrusu, Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı üç görevli tarafından teslim alınarak Çomak Dağı ormanlık alanında doğaya bırakıldı. Eski Bahadın Beldesinde Belediye Başkanı Haydar Başer, 20 gün önce belde mezarlığında iki kızıl şahin yavrusunu çamların arasında gördüğünü söyledi. Henüz uçamayan iki yavruyu alarak eve getirdiğini ifade eden Başer, şöyle deam etti: "Yakınlarımızın mezarını sulamak üzere mezarlığa gittiğimde iki yavru şahini uçamaz vaziyette çamların arasında gördüm. Yavru şahinler çok zayıf ve beslenmeye ihtiyaçları vardı. Bunun üzerine yavru şahinleri alarak eve getirdim ve jandarmaya haber verdim. Jandarma ‘Biz bir şey yapamayız’ deyince henüz uçacak durumda olmayan bu iki yavru şahini bakkaldan tavuk ciğeri ve tavuk eti alarak beslemeye başladım. 20 gün sonunda uçacak duruma geldiklerinde durumu Belediye Başkanımıza ve Yozgat Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerine bildirdim. Bunun üzerine görevli memurlar yavru şahinleri teslim alarak tekrar doğaya bıraktılar.” Yavru şahinlerin ilk günlerde tavuk etini dahi koparacak güçlerinin bulunmadığını ifade eden Başer, "Yavruları eve ilk getirdiğimde güçleri yoktu. Bu nedenle aldığım ciğerleri küçük küçük parçalar halinde önlerine koyarak beslemelerine sağladım. 4-5 gün sonra yavru şahinleri tekrar doğaya bırakmak istedim. Ancak uçamadıkları için yine eve getirerek beslemeye devam ettim. Sonra da kasaplardan artık et alıp verdim. Başer, daha sonra iki yavru şahini karton kutulara koyarak Çomak Dağı ormanlık alanına götürdü. Yavru şahinler burada görevliler tarafından doğaya bırakıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: