Yozgat’ta ilk defa kapalı kırık ameliyatı yapıldı

Yozgat Özel Şifa Hastanesi ilde ilk defa kapalı kırık ameliyatı gerçekleştirdi. Özel Şifa Hastanesi Ortapedi...

Yozgat Özel Şifa Hastanesi ilde ilk defa kapalı kırık ameliyatı gerçekleştirdi.
Özel Şifa Hastanesi Ortapedi Uzmanı Dr. Cumhur Özdemir Üremen, Yozgat’ta ilk defa yapılan kapalı intramedüller çivileme yöntemi ile amaliyat yaptıklarını söyledi. Dr. Üremen, yaptığı açıklamada Yozgat'ta ilk defa kapalı ameliyat yaptılarını belirterek, "Hastanemize merdivenden düşme sonucu oluşan sağ humerus segmental çok parçalı kırık nedeniyle başvuran hastaya Yozgat’ta ilk defa yapılan kapalı intramedüller çivileme yöntemi ile ameliyata aldık. Bu ameliyatın daha önceden yapılan açık ameliyatlara göre enfeksiyon riskinin az olması ağrıyı daha az hissetmesi ve hasta yatış süresini kısaltması gibi birçok avantajı bulunmaktadır." dedi.
Bu tür ameliyatların hekimler tarafından tercih edilmemesinin nedenini teknik olarak zor tecrübe gerektiren bir ameliyat olduğunu kaydeden. Üremen, şöyle konuştu: "Ortopedi alanında yeni gelişmeleri yakından takip edip bunları Yozgat’a getirip büyük illere bağımlılığımızı azaltmak için özel Yozgat Şifa Hastanesinde iyi bir ekip oluşturduk. Yaptığımız başarı işler nedeniyle çevre illerden de birçok hastayı Yozgat’ımıza çekmeyi başardık."
Ameliyat sonrası kendisini çok iyi hissettiğini ifade eden hasta Mehmet Emin Eminoğlu ise "Ameliyattan 12 saat sonra taburcu oldum. Başarılı bir ameliyat gerçekleştiren doktoruma ve sağlık ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz