Yozgat'ta Ilk Kez, Anevrizma Ameliyatı Yapıldı

Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, ilk defa "anevrizma" (atardamarda balonlaşma) ameliyatı gerçekleştirildi. 

Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, ilk defa "anevrizma" ameliyatı gerçekleştirildi. Kalp damar cerrahları Prof. Dr. Hasan Ekim ve Yrd. Doç. Dr. Yunus Keser Yılmaz tarafından 95 yaşındaki Hasibe Gümüş'ün bacağına yapılan operasyonla hasta sağlığına kavuştu. Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Ekim, yaptığı açıklamada, Yozgat’ta ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla Gümüş'ün yeniden hayata tutunduğunu söyledi. Hastanın bacağındaki atardamarında balonlaşma ve tıkanıklık olması nedeni ile ameliyata aldıklarını belirten Ekim, "Operasyonla hastamızın bacağından baloncuk yapan atardamar çıkartılarak, damar içindeki pıhtılar temizlendi ve damar kan dolaşımı sağlanacak şekilde onarıldı" dedi. Ekim, açık kalp ve damar ameliyatlarının Yozgat'ta başarı ile yapıldığını ifade ederek, il dışına sevke ihtiyaç duyulmadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: