Yozgat’ta kar yağışı etkisini sürdürüyor

Yozgat’ta iki gündür yağan kar, etkisini sürdürüyor. Kar yağışı sebebiyle merkeze bağlı köy yollarının kapanmaması...

Yozgat’ta iki gündür yağan kar, etkisini sürdürüyor. Kar yağışı sebebiyle merkeze bağlı köy yollarının kapanmaması için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, grup köy yolları ile taşımalı sistemle eğitimin yapıldığı köylere öncelik verdi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle İl Özel İdaresi ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Yanık, "Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda kar yağışının ilimizde üç gün daha etkisini sürdüreceği belirtildi. Bu kapsamda bizlerde Yozgat Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün başkanlığında yapılan karla mücadele koordinasyon kurulu toplantısında gerekli tedbirlerimizi kurulumuzca almıştık. İl Özel İdaresi olarak 36 iş makinesi 120 personelle karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuan itibari ile kapanan köy yolumuz bulunmamaktadır. Bizim sürücülerden isteğimiz tedbirli olarak yolda seyretmeleri ve çekme halatı ve zincirsiz yola çıkmamalarını istiyoruz."dedi.
Yozgat Merkeze bağlı Cihanpaşa Köyü Muhtarı Mehmet Açıkel’de kar yağışının bölgelerinde etkili olduğunu belirterek, "Ben minibüs ile köyümüzde öğretmen servisçiliği yapıyorum. Günlük Yozgat’a öğretmenlerimizi götürüp getiriyorum. Dün yağan kardan dolayı ulaşımda biraz güçlük çeksek de ekipler yolumuzu açtı. İl Özel İdaresi ekiplerinden Allah razı olsun bu zamana kadar köy yollarımız kapanmadı." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz