Yozgat'ta Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yozgat'ta 634 konut inşa edeceği bildirdi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yozgat'ta 634 konut inşa edeceği bildirdi.

Belediye başkanı Yusuf Başer, uzun yıllar önce boşalan harabe görünümündeki eski Sanayi Sitesi'nde incelmelerde bulundu.

Başer, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 1999 yılından bu yana kullanılmayan Sanayi Sitesi'nin, kentsel dönüşüm programına alındığını ifade etti.

Yozgat Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol çerçevesinde 60 bin metrekarelik bu alana 634 konut ve 18 bin metrekarelik ticaret merkezi yapılacağını ifade eden Başer, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Yıllardır mülk sahipleriyle bir araya gelerek buranın sorununu çözmeye çalıştık. Bir türlü anlaşma zemini bulamamıştık. 60 dönüm alanda bin civarında hissedar bulunuyor. Bunları bir araya getirmek de mümkün olmadı. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ ile protokol imzalandı. Belediye meclisinden çıkacak kararın ardından bu alanı güzel bir görünüme kavuşturacağız. 634 konut ve ticaret merkezinin yapılacağı bu alan modern bir şehir görünümüne kavuşacak" dedi.

Mülk sahipleriyle anlaşarak yıkım çalışmalarına başlanacağını belirten Başer, şunları kaydetti:

"İnşaat bu yıl başlayacak ve 2 yıl içerisinde tamamlanmış olacak. İnşallah Yozgat'ta cumhuriyet tarihinin en büyük projesi gerçekleştirmiş olacak. 18 bin metrekare ticari alanın bulunacağı proje, sokaklarıyla, caddeleriyle modern çağın gerektirdiği yeşil alanıyla, otoparkıyla Yozgat'a modern bir alan kazandıracak. Buradaki harabe görüntüden de kurtulmuş olacağız ve 30 yıllık bir sorunu çözümlenmiş olacağız."

Muhabir: Özcan Güney

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: