Yozgat’ta kurban kesim yerleri değişmedi

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kurban Bayramı'nda kurbanlıkların belirlenen yerlerde kesilmesini istedi. Başkan Başer, Canlı...

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kurban Bayramı'nda kurbanlıkların belirlenen yerlerde kesilmesini istedi. Başkan Başer, Canlı Hayvan Pazarı içindeki kurban kesim yerlerinde büyükbaş hayvan için 100, küçükbaş hayvan için ise 25 lira olarak kesim ücreti alınacağını ifade etti.
Bu yıl kurban kesim yerlerinin geçen yılla aynı belirlenen yerlerde yapılacağını kaydeden başkan Başer, "Kurban kesim yeri olarak geçen yıl kesim yapılan mahallelerimizde bir değişiklik olmadı. Buna göre Esentepe Mahallesi, Tamay Sitesi arkası, Sıra Söğüt Caddesi, Dolunay-Bozok Sitesi arası, Ofis Üstü Fen Lisesi yanı, Yukarı Nohutlu Mahallesi Eğitimciler Sitesi yanı, Boğaziçi Sitesi önü, Canlı Hayvan Pazarı'nda kesim yapılacak." dedi.
Canlı Hayvan Pazarı'ndaki kesim yerlerinde kasapların ve veteriner hekimlerin kurban kesimine yardımcı olacağını ifade eden Başkan Başer, "Hayvan atıklarının çevreye atılmaması için belediyemiz tarafından 6 bin adet çöp poşeti kurban kesim yerlerinde dağıtılacak. Kurban Bayramı'nın birinci günü belediye elemanları tarafından Canlı Hayvan Pazarı içinde bulunan kurban kesim yerlerinde büyükbaş hayvan için 100, küçükbaş hayvan için ise 25 lira olarak kesim ücreti alınacak." diye konuştu.
Belediye tarafından belirlenen kurban kesim yerleri dışında kurbanını kesen vatandaşlara cezai işlem uygulanacağına dikkat çeken Başkan Başer, şöyle dedi: "Vatandaşlarımızın cezai işleme maruz kalmamaları için kurban kesimini belirlenen yerde yapmalarını istiyoruz. Ayrıca kurbanlıkların dışkıları ve atıklarını da vereceğimiz çöp poşetlerine doldurarak çöp tanklarının içine atmalarını istiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz