Yozgat’ta Kurbanlık Sevkiyatlarına Yönelik Denetimler Artırıldı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte doğu illerinden batı illerine yapılan kurbanlık yapılan sevkiyatlara yönelik denetimler artırıldı.Yozgat...

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte doğu illerinden batı illerine yapılan kurbanlık yapılan sevkiyatlara yönelik denetimler artırıldı.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik şube Müdürlüğü ve Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Yozgat E-88 Karayolu Çalatlı mevkiinde büyükbaş kurbanlıkları taşıyan TIR ve kamyonetleri durdurarak gerekli kontrolleri yapıyor. Ekipler durdurdukları araçlarda taşınan hayvan sayıları, kulak küpeleri, hayvanlara ait sağlık raporlarını inceliyor.

Reklam
Reklam

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Onur Polat, denetim kontrolü sonrası yaptığı açıklamada kurban sevkiyatında her hangi bir olumsuzluğa rastlamadıklarını besicilerin kanunun belirlediği şartları yerine getirdiğini söyledi. Polat, "Kurban Bayramı dolayısıyla denetimlerimizi biraz daha artırdık. İlimiz konumu itibariyle doğu illeri ile batı illerini bağlayan orta güzergahta yer almaktadır. Bu bakımdan ayrı bir önem arz etmektedir. Bizler genelde veteriner sağlık raporu, hayvanlara ait pasaportlar ve kulak küpelerinin olup olmadığını kontrol ediyoruz. Bu belirtilen evrakların olmaması halinde hayvan sahibine büyükbaşlarda 356 TL, araç sahibine ise bin 187 TL.’ceza kesilmesi gerekiyor. Şuana kadar sevkiyatlarda herhangi bir eksiklik tespit etmedik." dedi.

Ankara’ya kurbanlık götüren besicilerde umutlu olduklarını belirterek, "Bu yıl kurbanlık fiyatları geçen yıla oranla aynı diyebiliriz. Biz besileri ithal hayvanların ülkemize girmesi etkiledi. Ayrıca bu yıl saman ve yem fiyatlarının artması da bizleri zor durumda bıraktı." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kamyon ve TIR şoförleri de yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla işlerinde yaşanan hareketliliğin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: