Yozgat’ta Meyve Ağaçları Erken Çiçek Açmaya Başladı

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle kayısı ağaçları erken çiçek açtı....

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle kayısı ağaçları erken çiçek açtı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği Yerköy’de Ali Taşdemir, adlı vatandaşın evinin bahçesindeki meyve ağacı erken çiçek açtı. Önceki yıllara göre bu yıl kış mevsiminin soğuk geçmediğini belirten Taşdemir, "Bu nedenle son günlerde güneşli ve sıcak havanında etkisiyle bahçemdeki kayısı ağacı erken çiçek açtı. Normalde her yıl bu ayın sonuna doğru açardı." dedi.

Reklam
Reklam

Meyve ağaçların erken çiçek açmasının iyi olmadığını ifade eden Taşdemir, "Çünkü mart ayında bölgemizde kar yağışı olabiliyor. Bu ayda karla birlikte soğuk havanın etkisiyle çiçek açan meyveleri soğuk vuruyor. Hava sıcaklıkları eksi derecelere düştüğü an bu meyve ağaçları hep zarar görür. Bu bakımdan kaysı ağacının çiçek açması iyi değil." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz