Yozgat’ta Okullar Arası Satranç Turnuvası Başladı

Satranç Federasyonu Yozgat İl Temsilciliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği turnuva...

Satranç Federasyonu Yozgat İl Temsilciliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği turnuva Gençlik Merkezi’nde başladı.

Üç gün sürecek turnuvaya il genelindeki okullardan öğrenciler katıldı. Üç kategoride yapılacak yarışmada ilk gün gençler, 2. gün yıldızlar ve 3. gün ise minikler mücadele edecek. Dereceye giren öğrenciler iller arası düzenlenecek satranç turnuvasında Yozgat’ı temsil edecek.

Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, düzenledikleri satranç turnuvasının yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Sapmaz, "Gençlik Merkezi olarak öğrencilerimizi sosyal etkinliklere katılımını sağlayarak onların kendilerine olan öz güven duygusunu bu gibi yarışmalarda ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. 3 gün sürecek turnuvamıza yoğun bir katılım oldu. Turnuvanın amacı, çocuklara satrancı sevdirmek hem de zihinlerini geliştirmeye katkı sağlamaktadır. Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilerimiz iller arası düzenlenecek turnuvada Yozgatımızı temsil edecek. Satranç her yaştan insanın yapabileceği bir spordur. Merkezimizde yine farklı spor dallarındaki kurslarımız da devam ediyor." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: