Yozgat’ta Okullararası Satranç Turnuvası Başladı

Yozgat’ta geleneksel olarak düzenlenen Okullararası Satranç Turnuvası, Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda başladı.Satranç Federasyonu İl Temsilciliği...

Yozgat’ta geleneksel olarak düzenlenen Okullararası Satranç Turnuvası, Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda başladı.

Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü satranç turnuvası düzenledi. 10 yaş altı ve 10 yaş üstü olmak üzere iki kategoride 75 öğrencinin katılımıyla başlayan turnuva iki gün sürecek.

Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, yaptığı açıklamada, turnuva sonunda dereceye giren öğrencilerin madalyanın yanı sıra çeşitli hediyelerle ödüllendirileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Amaçlarının çocukların boş zamanlarını eğitici ve öğretici etkinliklerle geçirmelerini sağlamak olduğuna işaret eden Sapmaz, "Bu kapsamda düzenlediğimiz turnuva sayesinde çocuklarımıza satrancı sevdiriyoruz ve zihinlerinin geliştirmesine katkı sağlıyoruz. Satranç her yaştan insanın yapabileceği bir spordur. Ayrıca Gençlik Merkezimiz de satranç kursu vermek üzere kayıtlarına devam etmektedir." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz