Yozgat’ta Ramazan Ayı Öncesi Düğünler Arttı

Yozgat’ta Ramazan ayı öncesi düğünlerde artış gözlendi.Yozgat Merkezde 2012 yılında bugüne kadar 350 çift nikah...

Yozgat’ta Ramazan ayı öncesi düğünlerde artış gözlendi.

Yozgat Merkezde 2012 yılında bugüne kadar 350 çift nikah kıydırdı. Düğünlerini Ramazan ayına denk gelmesini istemeyen çiftlerin büyük bir kısmı düğünlerini Ramazan ayından önce yaparken bir kısmı da Ramazan’dan sonraya bıraktı. Yozgat Belediyesi Evlendirme Memuru Ömer Duyar, Ramazan ayının tam yaz mevsiminin ortasına geldiğini belirterek, “Yozgat’ta genelde düğünler yaz aylarında yapılır. Fakat Ramazan ayı da yaz mevsimine geldiği için evlenecek çifter düğünlerini Ramazan ayında önceye veya sonraya göre ayarladı. Bu sebeple son günlerde nikah ve düğün sayısı arttı. Bu yıl şuana kadar 350 çiftin nikahını kıydık. 350’inci nikahımız Uğur ve Esra çiftinin nikahı oldu.” dedi.

Reklam
Reklam

Düğün salonu işletmecileri de Ramazan’da düğün gününün alınmadığını belirterek, “Yozgat’ta düğünler genelde cumartesi ve pazara denk getirilir Ramazan ayı münasebetiyle bu yıl hafta içi günlerde de düğün sayısında artış oldu.” diye konuştular. İşletmeciler Ramazan nedeniyle düğünlerin erkene alındığını da ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: