Yozgat’ta üniversite öğrencilerinden Mevlana’yı anma programı

Yozgat Bozok Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından vuslatının 738. yılında Mevlana'yı anma etkinliği düzenlendi.Yimpaş AVM Konferans...

Yozgat Bozok Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından vuslatının 738. yılında Mevlana'yı anma etkinliği düzenlendi.
Yimpaş AVM Konferans Salonu’nda 'Ey Yolcu Kalbe Yürü' adlı anma programına; Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyyup Ecevit, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Seyfullah Türkmen, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Selim Bacanak, Bozok Üniversitesi Türkçe Topluluğu Başkanı Çetin Gökçe, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Bozok Üniversitesi Türkçe Topluluğu Başkanı Çetin Gökçe, programın açılış konuşmasını yaparak yoğun ilgiye teşekkür etti. Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aziz Koçoğlu da Mevlana’nın yaşam yolculuğu, manevi kişiliği ve eserlerini anlatan bir konuşma yaptı. Koçoğlu, Mevlana'nın 738. ölüm yıldönümünde onun üstün şahsiyetini ve ahlakını tanımaya, vermiş olduğu evrensel mesajları anlamaya çalıştıklarını söyledi. Mevlana’nın manevi yolculuğu ve eserleri hakkında da bilgiler veren Koçoğlu, sevgi insanı olan Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin evrensel bir kişilik olduğuna vurgu yaptı.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise böyle bir etkinlikte bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uçar, "Öğrencilerimiz tarafından organize edilen 'Ey Dost Kalbe Yürü' gecesi ile gönül adamı Hz. Mevlana'yı vuslata kavuşmasının 738. yıldönümünde anmak ve onun öğretilerini bir daha hatırlamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. 'Biz birleştirmek için geldik, ayırmak için değil' sözleriyle Yaradan'ın, kullarını aynı aşk ateşi içerisinde eritip vuslata erdiren Mevlana Celâleddin-i Rumi, yalnızca İslam aleminin değil, bütün dünya için sevgi ve hoşgörünün sembolü olmuştur." diye konuştu.
Yozgat Valisi Necati Şentürk ise Hz. Mevlana’nın maneviyatının önemini, böyle bir etkinlikle hatırlanmasının önemli olduğunu vurguladı. Vali Şentürk, "Programı büyük bir ilgi ve memnuniyetle izledim. Hz. Mevlana gibi büyük değerler her millete nasip olmaz. Böyle evrensel değerlerin kıymetinin bilinmesi ve en iyi şekilde yaşatılması gerekir." şeklinde konuştu.
Öğrencilerin okuduğu şiirler, ilahiler ve semazen gösterisi ile devam eden program, plaket töreni ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz