Yozgat’ta Yiyecek Bulamadığı İçin Bitkin Düşüp Uçamayan Şahin Bakımı Yapıldıktan Sonra Tekrar Doğaya Salındı

Yozgat'ta avlanamadığı için bitkin düşen Şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından...

Yozgat'ta avlanamadığı için bitkin düşen Şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından bakımı yapıldıktan sonra tekrar doğal ortamına bırakıldı.

Yozgat Çamlık Milli Parkı'nda görevli ekipler tarafından uçamayan ve bitkin bir şekilde bulunan şahin Yozgat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesinde bakımı yapıldıktan sonra doğaya salındı. Yozgat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Harun Erkoç, Yozgat Çamlık Milli Parkı'nda görevli ekiplerin bitkin şekilde uçamayan şahini bularak şubeye getirdiklerini belirterek, “Hayvanı yakından incelediğimizde herhangi bir yarası yoktu. Anladığımız kadarıyla yiyecek bulamadığı için bitkin düşmüştü. Şahinler uçamadığı zaman strese giriyor. Birde kendi avadığından başka yiyecek yemiyorlar. Bu sebeple bizde burada hayvan stresini gidersin diye bir süre baktık. Hayvan kendisine gelince de doğal ortamına bıraktık” dedi. Yozgat'ta ağır yaralı hayvanlara müdahale edemediklerini, ağır yaralı hayvanlar getirildiğinde tedavi için Kırıkkale'ye gönderdiklerini ifade eden Erkoç, şahin gibi hayvanların koruma altında olduğunu ve avcılar tarafından vurulmasının yasak olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: