Yozgat'taki asansörleri makine mühendisleri denetleyecek

Yozgat Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası arasında asansörlerin denetimine ilişkin protokol imzalandı.

Yozgat Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası arasında asansörlerin denetimine ilişkin protokol imzalandı.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, imza töreninde yaptığı açıklamada, Yozgat'taki asansörlerin daha güvenli olmasını el birliğiyle sağlayacaklarını söyledi.

Kent merkezindeki asansörlerin yıllık kontrolünün Makine Mühendisleri Odası tarafından yapılacağını ifade eden Başer, "Yapılan protokolde asansörlerin yıllık kontrol bedeli 100 lira olarak belirlenmiştir. Asansörlerde eksiklik tespit edilmesi durumlarında tekrar yapılacak ikinci kontroller ücretiz yapılacaktır. Bu bedel oda tarafından toplanacaktır. Belediyemiz bu ücretten hiçbir pay almamaktadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Hakan Özcan ise asansörlerin bakım ve denetimlerinin yasal olarak zorunlu hale geldiğini belirterek, "Asansör denetimleri ve kontrolleri yapıldıktan sonra apartman yönetimi ve bakımı yapan firmalar ortak sorumlu hale getirildi. Bunlar yöneticilere ve bakım yapan firmalara da yazılı olarak bildirilecektir" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: