Yozgat'tan Kısa Kısa

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) Akdağmadeni Belediyesi'nin Tekke Mesire Alanı Projesi'ne hibe desteği verdiği bildirildi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın Yozgat İl Müdürlüğü tarafından Akdağmadeni ilçesinde, kayıt dışı istihdam konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Belediye Düğün Salonunda düzenlenen toplantıya, kurumun il müdürü İsmail Yılmaz, ilçe müdürü Bilal Şahin, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Yozgat ve ilçelerinde kayıt dışı istihdam oranının yüksek olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle merkez ve 13 ilçemizde kayıt dışı istihdam konusunda bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Düşüncemiz ilçelerin dışında beldelerimizde de bilgilendirme toplantıları yaparak kayıt dışı istihdamın önüne geçmektir" dedi. Kayıt dışı çalışmaların ekonominin kanayan yarası olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "Kayıt dışı istihdam ekonomiye, rekabete, sosyal güvenlik sistemine, gelir dağılımına, etik değerlere ve daha başka birçok konuya olumsuz etkisi var. İşverenlerimiz açısından kayıt dışı istihdamla kayıtlı istihdam yapan işletmeler arasında bir haksız rekabetin olduğunu görüyoruz. Bunun için öncelikle işverenlere kayıt dışı istihdamda verilecek cezalar hakkında bilgiler aktarıyoruz. İl ve ilçelerde kayıt dışı istihdamı önlemek için daire amirleri kadar vatandaşlara da iş düşmektedir. İşverenimizin mağdur olmaması için kayıt dışı çalışan işçilerin kayıt altına alınmasını ve sosyal güvencesinin sağlanmasını istiyoruz.” - Engelli yakınları umreye gönderildi Akdağmadeni Tüm Engelliler Derneği, 48 engelli yakınını umreye gönderdi. Dernek Başkanı Sait Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüşüp umre fiyatında indirim sağladıklarını, uçak biletlerinde de yüzde 40 indirim aldıklarını belirterek, bu sayede 48 engelli yakınını 15 günlüğüne kutsal topraklara gönderdiklerini söyledi. Bu tür organizasyonların 3 ayda bir tekrarlanacağını ifade eden Ünlü, "Dernek olarak ilçemizde bulunan 495 engelliye maddi manevi destek olmaya devam ediyoruz. Her zaman engelli vatandaşlarımızın ve yakınlarının yanında olmaya, onların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: