Yozgat’tan Somali'ye 2,4 milyon lira toplandı

Somali’de devam eden açlık ve kuraklık sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan "Her Evden Bir Fitre,...

Somali’de devam eden açlık ve kuraklık sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan "Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya" kampanyası kapsamında Yozgat Valiliği'nin başlattığı kampanyada 2 milyon 413 bin lira bağış toplandığı bildirildi.
Yozgat Valisi Necati Şentürk, bugün saat 13.05 itibarı ile toplanan yardım miktarının 2 milyon 413 bin lira olduğunu açıkladı. Vali Şentürk, Yozgat halkına teşekkür ederek başladığı konuşmasına Somali’de ve Afrika’da yaşanan açlık sıkıntısına değindi. Şentürk, "Afrika ülkelerinde açlıktan, yokluktan yaşamlarını yitiren, insanlara karşı duyarlı vatandaşlarımız yardım kampanyalarına büyük destek olmuştur. İlimizden oldukça yüksek miktarda yardımda bulunulmuştur. İlimizde yürütülen yardım toplama faaliyeti, Ramazan Bayramı'nda ve bayramdan sonra devam edecektir. Kampanyaya Fitre, Zekât ve bağışları ile katkıda bulunan Saygıdeğer Yozgat halkına bir kez daha teşekkür ederim." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz