YSK Başkanı Em: Kararı resmi gazete ve internet sitesinde yayınladık

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, Diyarbakır bağımsız milletvekili Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, Diyarbakır bağımsız milletvekili Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili kararın resmi gazetede ve YSK’nın sitesinde gerekçesiyle birlikte yayınlandığını söyledi.
Ali Em, bir gazetecinin “Dicle’nin itiraz hakkı var mı?” sorusuna, “Kararımızda her şey var” yanıtını verdi. YSK Başkanı Em, “Seçimden önce bu kararın verilmesi gerekmiyor muydu?” sorusuna ise “Seçimden önce ara kararı verdik. Ara kararımızda savunma istedik. Savunma geldi. Dün de kararımızı verdik.” karşılık verdi.
Öte yandan Dicle’nin avukatı Levent Kanad da sabah saatlerinde YSK’ya gelerek, kararı alıp gitti. Kanad, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz