YSK Başkanı Em’den “Hatip Dicle” açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, Hatip Dicle’nin durumunu eksik belgeler tamamlandıktan sonra değerlendireceklerini söyledi.

ANKARA (ANKA) - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, Hatip Dicle’nin durumunu eksik belgeler tamamlandıktan sonra değerlendireceklerini söyledi.

YSK Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşüp düşmediğiyle ilgili durumu savunmasının alınmasından sonra karara bağlayacak.

YSK Başkanı Ali Em, Hatip Dicle’nin durumuna ilişkin gazetecilerin soruların yanıtladı. Ali Em, "Hatip Dicle ile ilgili karar seçim sonrasına kaldı demek mümkün mü?” sorusuna “Ara kararı verdik. Ara kararın gereği ne zaman yerine getirilirse biz ele alacağız” yanıtını verdi. Savunması için belli bir sürenin olup olmadığı sorusuna YSK Başkanı, “En kısa süre diye belirttik” cevabını verdi. Hatip Dicle’nin dosyasındaki eksikliklerin ilgili yerlerden istendiğini belirten Em, geçmişte de benzer durumların yaşandığını söyledi. Em, “Geçmişte de savunma istenmiş, adli sicil kayıtları istenmiş, diğer bir takım belgeler istenmiştir. Bunlar gelince kurulumuz gündemine alıp değerlendirecektir” dedi. (ANKA)

Reklam
Reklam