"YSK karar ve uyarıları yok sayılıyor"

ANKARA(ANKA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Yüksek Seçim Kurulu karar ve uyarılarının yok sayıldığını savundu ve "Anayasa ve yasalar dikkate bile alınmamakta adeta meydan okunmaktadır. Başbakan'dan bakanlara, milletvekillerinden yöneticilerine kadar AKP'liler hiç çekinmeden açık seçik her türlü tehdit ve şantajı sürdürmektedir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi yazılı bir açıklama yaptı, yerel seçim tarihinin yaklaştığı her gün AKP'nin gerçek yüzünün bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Selvi, "Kuralsızlığı temel politika seçen hükümet 7 yıldır sürdürdüğü 'ben yaptım oldu' anlayışını daha da sorumsuzca sürdürmektedir. Demokrasi, insan hakları, özgürlük ve hukuk devletinden bahsederken bu değerleri nasıl tahrip ettiği, çıkarları için her yol ve yöntemi mubah saydığı yurttaşlarımız tarafından kaygı ve üzüntüyle izlenmektedir. Başbakan'dan bakanlara, milletvekillerinden AKP yöneticilerine kadar hiç çekinmeden her türlü tehdit, şantaj açık seçik sürdürülmektedir" dedi.
İktidarın, bazı valileri, kaymakamları, il-ilçe müdürlerini AKP yöneticisi gibi kullanarak adeta suça sevk ettiğini savunan CHP'li Selvi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Bu seçimlerde de Başbakan'ın yıllardır yaptığı gibi halkın yakıcı hale gelen sorunlarına hiç eğilmeden oyalama, gerçekleri saklama ve saptırma işlevini yerine getirirken antidemokratik, ekonomik ve psikolojik baskı hızla artmaktadır. Yüksek Seçim Kurulu karar ve uyarıları yok sayılmakta, Anayasa ve yasalar dikkate bile alınmamakta adeta meydan okunmaktadır. Halktan aldığı yetkiyi özellikle bu kriz ortamında halkın, ülkenin aleyhine kullanan bir hükümet görülmemiştir. Ancak yıllardır her yönüyle istismar edilen yurttaşlarımız sabrın, özverinin sonucunun inkar edilemez hale gelen işsizlik, yoksulluk, haksızlık, ayrımcılık, yağma olduğunu büyük bedeller ödeyerek görmüşler, bu seçim döneminde yapılan baskıları ibretle izlemektedir. Halkın bu baskılara, yanıltmalara, bu tehlikeli gidişe sandık başında oylarıyla son vereceğinden, ülkenin bugünü ve geleceğine sahip çıkacağından hiç kimse kuşku duymamalıdır. Demokrasi, temel hak ve özgürlükler hukuk ve adaletin bu kadar tahribine müsaade etmeyeceklerdir." (ANKA)

Reklam
Reklam