YSK önünde 'Dicle' protestosu

Başkent’te kendilerine Ankara Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adını veren bir grup, Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin...

Başkent’te kendilerine Ankara Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adını veren bir grup, Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesini, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde protesto etti.
Çeşitli sol örgütlerin de desteklediği Ankara Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu üyesi yaklaşık 50 kişi YSK önünde toplandı. “Kürtlere ve demokrasi güçlerine yönelik ayrımcılığa son” pankartı taşıyan grup, “Barajı yıktık sıra sistemde”, “Dicle’ye özgürlük vekilime dokunma” sloganları attı. Eylem nedeniyle polis ekipleri YSK önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Polis grubu YSK binası yakanının da durdurdu.
Grup adına yapılan açıklamada, Hatip Dicle’nin YSK tarafından milletvekilliğinin düşürülmesini protesto edilip, Dicle’nin vekilliğinin geri verilmesini istedi.
Yapılan açıklamaların ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz