YSK önünde müdahale

Ankara'da gerginlik sürüyor. YSK'nın önünde bekleyen CHP'lilerin sayısı giderek artınca TOMA'lardan müdahale geldi.

Kalabalığa "yolu açın" diye uyarıda bulundu. Kalabalık yolu açtı ancak İki TOMA ve çevik kuvvet ekipleri, yolun açılmasına rağmen tazyikli su sıkarak müdahaleye başladı. Müdahale sırasında İki adet ses bombası da atıldı.

Polisin bina önündeki üst geçitte bulunan vatandaşlara da tazyikli su sıktığı görüldü. Kalabalığı dağıtan TOMA'lar daha sonra geri dönerek YSK önünde konuşlandı.

Çevik Kuvvetin toplanmak isteyen vatandaşlara tazyikli su ile müdahalesi ara ara devam etti.

CHP’Lİ GÖK: BURADA YAPACAK BİR ŞEY YOK

CHP Milletvekili Levent Gök YSK önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Şu anda ben ilçe seçim kurulundan geliyorum. Bu duruma göre YSK’ya 5-6 gün sonra itirazların gelmesi bekleniyor. O yüzden bizler gücümüzü ilçe seçim kurullarında kullanalım.
YSK’nın şu anda yapabileceği bir şey yok.
Herkes ilçe seçim kurullarında gücünü kullansın.
Burada oy da yok pusula da yok. Bana güveniyorsanız lütfen dediklerimi yapın.

Reklam
Reklam

POLİS: BU SON UYARIDIR

Polis Levent Gök'ün açıklamasının ardından kalabalığa dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Polis, dağılmadığı takdirde kalabalığa müdahale edeceklerini anons etti.

"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ"

Ankara'da resmi olmayan seçim sonuçlarına itiraz eden ve oyların tekrar sayılmasını isteyen CHP'liler, dün gece saatlerinden itibaren Yüksek Seçim Kurulu binası geldi. Kalabalığın YSK önündeki bekleyişi sürerken öğle saatlerinde CHP'liler Yüksek Seçim Kurulu binası önünde artmaya başladı. Kalabalık 'AKP halka hesap verecek', 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı.

CHP mensubu çok sayıda kişi, sabahın erken saatlerinden itibaren Yenimahelle İlçe Seçim Kurulu'nun görev yaptığı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin önünde toplanmaya başladı. Kalabalık, dışarıdan içeriye oy çuvalı sokulmaması veya içeriden dışarıya çıkarılmaması için nöbet tuttu. Merkezin önünde polis, önlem aldı. Merkezin içine girişler yasaklandı.

Reklam
Reklam

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ile AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan sabah saatlerinde merkeze geldi. CHP'liler Kapusuz'un içeriye alınmasına tepki gösterdi. Kapusuz, daha sonra ilçe seçim kurulunun bulunduğu merkezden ayrıldı.

Polisin barikat kurduğu merkezin önünde, CHP'liler de ikinci bir barikat oluşturdu. Merkezin önündeki gergin bekleyiş devam etti.

CHP'Lİ NAZLIAKA: 6 NİSAN'A KADAR SÜREÇ DEVAM EDECEK

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, YSK önünde yaptığı açıklamada ''Önce itirazların değerlendirilip sonra asılması gerekiyor. Bunun itirazı için dilekçe verdik.YSK'da sanırım listeleri kaldıracak. 6 Nisan'a kadar bu süreç devam edecek, 9 Nisan'a kadar YSK açıklama yapacak. Ankara'nın kaderi belirlenmiş olacak'' dedi.

CHP'Lİ CİHANER: BIÇAK SIRTI GİDİYOR

CHP Denizli Milletvekili Hüseyin Çelik ise ''Çok fazla sayıda arkadaşımız sonuçları inceliyor ve itirazını yapıyor. Tek bir oyun bile peşine düşüyoruz. Sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği var. Şu anda YSK'da bir oy sayım dökümü yok. Melih Gökçek'in açıklamalarını erken buluyoruz, çok bıçak sırtı gidiyor. Teknik tespitler yapıyoruz. Gözünden sürmeyi bile çalacak bir iktidar her şeyi yapabilir. Devlet mekanizması tarafsız çalışmıyor. Yine de güvencemiz YSK’dır yargıdır'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

MANSUR YAVAŞ'TAN YSK'YA FLAŞ BAŞVURU

Yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için Melih Gökçek’in gerisinde kalan CHP’nin adayı Mansur Yavaş, itiraz süresinin uzatılması için YSK’ya başvurdu.

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak sabah saatlerinde Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gitti.

Bir süre içeride kalan Mansur Yavaş, açıklama yapmadan buradan ayrıldı.

Yavaş’ın seçim sonuçları için itiraz süresinin uzatılması için başvuruda bulunduğu öğrenildi. İtiraz süresi bugün saat 15.00'te doluyordu.

Resmi olmayan sonuçlara göre; AK Parti'nin adayı Melih Gökçek yüzde 44.9, CHP'nin adayı ise 43.8 oy aldı.

GÖKÇEK DE İTİRAZ EDİYOR

Ankara'da 90 binden fazla oyun iptal edildiğini ve bunun 3 puan anlamına geldiğini dile getiren Gökçek, "Bizim tespitimize göre 70 bin oy bize ait olan oy. Akşam arkadaşlarla konuştuk durduk. Biz de itiraz ediyoruz, biz de hakkımızı almak için o iptal edilen sandıklardan geri alacağız, inşallah arayı da açacağız. Allah'ın izniyle inşallah yolumuza da aynen devam edeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gökçek, sözlerini, "Allah muhabbetimizi bozmasın, Allah gücümüze zeval vermesin. Allah Başbakanımıza güç versin, Allah devletimizin içindeki fitneyi fesatı bitirsin, bize düşmanlık eden beynelmilel güçlere de inşallah akıl versin ve Türkiye Cumhuriyeti o eski Osmanlı'nın ruhuyla tekrar dirilsin inşallah" bitirdi.

LEVENT GÖK : SEÇİM KURULLARIMIZ GÖREVLERİNİ YAPIYORLAR

Ankara Milletvekili Levent Gök, Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu'na gelerek açıklamalarda bulundu. Levent Gök, "Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu yapılan itirazları değerlendiriyorlar. Her partinin temsilcisi içeride şu anda. Sonuçlara ve itiraz eden sandıklara yapıyorlar. Sonunda bir karar verecekler. Şimdi bu karar hepimiz bekleyeceğiz. Parti temsilcileri ve avukatları da içeride zaten. Şu anda Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu'nun kararını beklemekten başka yapacak bir hususumuz yok. Doğal olarak iktidar partisine mensup milletvekilleri yada bakanlar gelince bir elektriklenme oluyor. Herkesin dikkatli olması gerekir. Seçim kurullarımız görevlerini yapıyorlar. Hepimiz onlara yardımcı olacak. Hep beraber bu itirazları inceliyorlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

TOMA önünde bir bozkurt

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde toplanarak Ankara'daki seçim sonuçlarına itiraz eden eylemcilerden 51 yaşındaki emekli bir kadın bozkurt işareti yaparak eylem yapmasına ilişkin,"Bileydim yağmurluk giyerdim yemin ediyorum. Böyle de öyle de ezildik. Öyle de geldi çaldı böyle de geldi çaldı biz garibanlar ezildik ne oldu? Benim kitabımda korku yok. Emekliyim 51 yaşındayım. Ben ülkücüyüm, bozkurtçuyum destek için geldim. Sağ, sol yok. Birlikteyiz. Oylar çalındığı için. Yazık. 27 bin öndeyken ne oldu da Melih birden öne geçti" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: