YSK, seçmen listeleri yenileniyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), tartışmalara neden olan seçmen sayısında 6 milyon artış iddialarını pazartesi günü görüşmeye devam edecek. Seçmen listeleri ise, saat 17.00 itibariyle kesinleşecek.

Seçmen sayısında 6 milyon artış ve terör örgütü mensuplarının seçmen olarak kaydedilmesine ilişkin iddialar, bugün YSK'da masaya yatırıldı. YSK'da saat 10.30'da başlayan toplantıya, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Vekili Ömer Toprak ve Nüfus İdaresi Genel Müdürü Mustafa Döner de katıldı. Toplantının ardından kısa bir açıklama yapan YSK İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Kadir Sağlam, toplantıya pazartesi günü devam edileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Sağlam, pazartesi günkü toplantıya TÜİK ve Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılmayacağını ve toplantıda alınacak karara ilişkin pazartesi ya da salı günü yazılı bir açıklama yapılacağını bildirdi. Geçici seçmen listelerine yapılan itirazların ardından seçmen listelerinin güncelleştirme genelgesine göre bugün saat 17.00'de kesinleşeceğini belirten Sağlam, seçmen listelerinin önümüzdeki hafta askıya çıkacağını kaydetti.

Seçmen listelerinin 25-26 Aralık 2008 tarihinde askıya çıkması ve 15 Ocak 2009 tarihine kadar askıda kalması bekleniyor.

İHA