YSK'NIN İPTAL KARARINI PROTESTO EYLEMİ

YSK, milletvekili adaylığı başvurusunu iptal ettiği Ertuğrul Kürkçü'ye destek amacıyla BDP il binası önünde toplanan bir grup, adliye binasına kadar yürüdü ve siyah çelenk koydu.

Ertuğrul Kürkçü, BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz ve diğer yöneticilerle parti binasında toplanarak basına kapalı görüşme yaptı. Bu sırada parti binası önünde toplanan çok sayıda kişi YSK'nın kararını protesto eden sloganlar attı.

Cihan Yılmaz ile parti binasının balkonundan toplananları selamlayan Kürkçü, daha sonra gruptakilerle İstiklal Caddesi'nden adliye binasına kadar yürüdü.

Üzerinde ''YSK'nın aldığı kararı asla kabul etmeyeceğiz'' yazısı bulunan siyah çelengi adliye binası önüne bırakmak isteyen grubu, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri durdurdu. Ekip, grubun adliye bahçesine girmesine izin vermedi.

Reklam
Reklam

BDP İl Başkanı Yılmaz ile Kürkçü'nün yanı sıra bazı parti yöneticileri, adliye önüne gelerek siyah çelengi bıraktı. Gruptakilerin de adliye binasına girmek istemesi üzerine güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Polis, biber gazı sıktı.

Cihan Yılmaz ile adliye binasına giren Kürkçü, YSK'ya gönderilmek üzere adli sicil kaydı aldı.

-HALKA HİTAP ETTİLER-

Kürkçü, daha sonra partinin seçim otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada, YSK'nın kararını iptal etmesi için başvuruda bulunduklarını ifade ederek, ''Kararı geri alırlar, almazlar, bu onların bileceği şey. Biz mebusluk meraklısı değiliz. Biz mebusluk değil, özgürlük meraklısıyız. Biz ona düşkünüz, onun için ölürüz'' dedi.

Kürdü, Türkü, sosyalisti ve demokratının biraraya gelerek TBMM'de barış platformunu oluşturmasını istediklerini anlatan Kürkçü, şöyle konuştu:

''Bu özgürlüğü, barışı birlikte kuralım istedik. Herkes Türkiye'nin şerefli geleceğine dahil olsun istedik. Öyle ya da böyle yeni bir Türkiye kurulacak. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Eğer sokakta bir şey yapmıyorsan, Mecliste yapacak hiçbir işin de yoktur. O yüzden Mecliste bir şey yaptırmıyorlarsa, sokakta yapacak işimiz vardır. O nedenle biz demokrasi ve özgürlük için Türkiye'nin her yerinde mücadelemize devam edeceğiz.''

Reklam
Reklam

Yılmaz da ''Tarih bir kez daha hukuksuzluğa tanıklık ediyor'' diyerek YSK üyelerini kınadıklarını kaydetti.

Gruptakiler, konuşmanın ardından adliye binasının karşısındaki alanda oturma eylemi başlattı.

(KRM-VEG-MUT-ZVR)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz