YSK'nın "Oy ve Ötesi" kararı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) "Oy ve Ötesi" kararıyla ilgili açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) "Oy ve Ötesi" kararıyla ilgili, "YSK'dan istediği kararı alamayan AKP, bunun üzerine emniyet müdürlüklerince sivil kuruluşlar üzerinde baskı kurmaya çalışmaktadır" iddiasında bulundu.

Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğünün, "Oy ve Ötesi" sivil inisiyatifinden geldiğini söyleyen kişilerin sandık başından uzaklaştırılmalarına dair bir genelge hazırlayıp, ilgili birimlere gönderdiğini öne sürdü.

Emniyet müdürlüklerinin sandık başında kimin bulunabileceğini belirleme hakkı ve yetkisinin olmadığını belirten Tezcan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"YSK'dan istediği kararı alamayan AKP, bunun üzerine emniyet müdürlüklerince sivil kuruluşlar üzerinde baskı kurmaya çalışmaktadır. Emniyet birimlerine bir günlük ömrü kalmış iktidarın hukuk dışı talimatlarına göre değil hukuka uygun davranmalarını tavsiye ederim."

- YSK başvuruyu reddetmişti

"Oy ve Ötesi" üyelerinin siyasi partilerden aldıkları müşahit kartlarıyla sandık alanı ve çevresine girişlerinin yasaya aykırı olduğu yönündeki başvuru değerlediren YSK, itirazları soyut bularak reddetmişti.