YSMMMO Başkanı Doğan:

Yalova Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (YSMMMO) Başkanı İslam Doğan, "Yeni Türk Ticaret Kanunu'nda, 3568 Sayılı meslek yasamızın bize

Yalova Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (YSMMMO) Başkanı İslam Doğan, "Yeni Türk Ticaret Kanunu'nda, 3568 Sayılı meslek yasamızın bize sağladığı 'denetçi' olabilme hakkımızda son dakika değişikliği yapılarak büyük bir haksızlıkla karşı karşıya bırakıldık" dedi.

Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girdiğini, ancak kanunlarda yapılan değişikliklere tepkili olduklarını söyledi.

Şeffaf olma korkusu yaşayan bazı şirketler nedeniyle bazı kanunların değiştirildiğini kaydeden Doğan, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Yeni Türk Ticaret Kanunu'nda, 3568 Sayılı meslek yasamızın bize sağladığı 'denetçi' olabilme hakkımızda son dakika değişikliği yapılarak büyük bir haksızlıkla karşı karşıya bırakıldık. Kayıt altına girmek istemeyen, kayıt dışılıktan beslenenler nedeniyle kanunun ruhu bozuldu. Haklarımızı resmen budadılar. Kanunda en önemli olan 107 madde değiştirilerek yürürlüğe girdi. Meslek camiamız bu duruma oldukça tepkili. Uygulama bizde büyük hayal kırıklığı oluşturdu."

Bu konuda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de mektup gönderdiklerini belirten Doğan, ticaret hayatının anayasası olan Yeni Türk Ticaret Kanunu'ndan memnun olmadıklarını dile getirdi. Doğan, şöyle devam etti:

"Standartlara uymak istemeyenler artık korkmasın. Yasayı resmen eski haline çevirdiler. Büyük firmalara zaten denetim yapılıyordu. Şirketlere denetim olacaktı, şeffaf olacaktı. Hepsi değiştirildi. Genel kamuyu ilgilendiren bir konu yok ortada. Memnun değiliz, isyanlardayız. Bizim camiamıza verilen şirketlerin denetimiyle ilgili yetki, şirketlerin kayıt altına girme korkuları ve tepkileri yüzünden eski haline geldi. Kayıt dışı olanlar, merdiven altı iş yapanlar keyiflerine baksın. Onların dediği oldu. Muhalefeti de hükümeti de etkilediler. Şeffaflık kamuoyunun lehine olan bir şeydir. Şeffaf olabilmek için de denetime açık olmak gerekiyor. Bir insan sağlıklı olup olmadığını doktora gidince anlar. Firmaların da sağlıklı olup olmadığını anlamak için ekonomik röntgenlerinin çekilmesi gerekiyor."

Reklam
Reklam

Muhabir: Erhan Erdoğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz