YTL 2006 yılında da değerli kalacak

İSTANBUL (İHA) - ABD'li yatırım bankası JP Morgan 2006'nın ilk yarısında dünya döviz piyasalarına yönelik beklentileri değerlendirdiği raporunda, Türk ekonomisinin 2006'da AB yönünde dönüşümü sürdüreceğini ve TL'nin değerli kalacağını bildirdi.
NTV-MSNBC'nin internet sitesinde( www.ntvmsnbc.com ) yer alan habere göre,"Türkiye, gelişen piyasalarda en güçlü dönüşüm gösteren ekonomi olmaya devam edecek" denilen raporda, AB üyelik sürecinin doğrudan yabancı yatırım akışı sağlaması ve dolar cinsinden varlıkları çözmesi sonucu TL'nin dolara karşı değer kazanacağı kaydedildi.
Kıbrıs ya da insan hakları konusundaki tartışmaların TL'ye etki yapmayacağını, ileride Avrupa Komisyonu ile daha geniş anlaşmazlık çıksa da bu durumun belki iç yatırımcıları biraz yavaşlatacağını belirten JP Morgan, "İş ortamındaki istikrar 2006'da, enflasyon hedeflemesi ve yeni özelleştirmelerle desteklenecek. Cari açık konusundaki kaygıların bu nedenle azalması gerekir" yorumunu yaptı. Rapora göre, net hata ve noksan kalemindeki güçlü akış da cari açık finansmanını kolaylaştıracak.
JP Morgan raporda, "Türkiye'nin dışarıdan portföy yatırımlarına ihtiyaç duymayı sürdürmesi, dünyada risk alma arzusunun azalması halinde Türkiye'yi hassas duruma getirebilir. Ancak bu durum, diğer gelişen piyasa kurları için de geçerli' ifadelerini de kullandı. Raporda, 2006 sonu dolar/YTL kuru 1.38 olarak tahmin edildi.

Reklam
Reklam