Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen “Yeni Türkiye Vizyonu” konferansında Türkiye’nin 2023 ve 2071 vizyonu konuşuldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, etkinlik öncesinde AK Parti ve Süleyman Soylu’nun protesto edilmesine ilişkin, “Üniversitelerimizin olaylarla değil, başarılar ve fikirleriyle anılmasını istiyoruz. Üniversitelerimizde şiddet istemiyoruz” dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Genç Araştırmacılar Kulübü ile GENÇ MÜSİAD ortak etkinliği olan “Yeni Türkiye Vizyonu” konferansı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun katılımıyla YTÜ Yıldız Kampusu’nda gerçekleşti. Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ve basına açık olarak düzenlenen organizasyonda, Türkiye’nin 2023 ve 2071 vizyonu konuşuldu. Etkinlik öncesinde 20 kadar öğrencinin AK Parti ve Süleyman Soylu’yu protesto etmesi esnasında gergin anlar yaşanırken olayı yakından takip eden polis müdahalede bulunmadı.
Salonda Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek’in açılış konuşması ve ardından Süleyman Soylu’nun konuşmasını yaptığı esnada, kampus içinde slogan atma ve oturma eylemi yapan öğrenci grubu bir süre sonda dağıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek açılış konuşmasında; “Türkiye zor bir coğrafya. İçeride ve dışarıda üzerimizde kirli oyunlar oynayan, hesaplar yapan art niyetliler var. Bunlara karşı milli menfaatlerimiz doğrultusunda, hep mücadele ettik. Şehitlerimiz gazilerimiz oldu. Ama artık can vermeyelim. Mücadelemizi canla değil, teknolojiyle, ekonomik ve sanayi gelişmelerle, bilim ve teknikle yapalım” dedi.
Rektör Yüksek, etkinlik öncesinde çıkartılmak istenen olaylara da değindiği konuşmasında şunları söyledi;
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılını ifade eden 2023 Vizyonunun temel hedeflerinden biri de dünya ekonomileri içinde ilk 10’a girmek. Ve bu ilk 10’a girmenin yolu da, eğitimden, ar-ge’den, inovasyondan ve sanayileşmeden geçiyor. Yeterince yetişmiş insan oluşturabilirsek bu gelişimi sağlarız. Bugün Türkiye’nin 80 bin ar-ge mühendisi var. 2023 hedeflerini sağlayabilmemiz için gerekli olan ar-ge elemanı ve innovasyon geliştirecek eleman sayısı 300 bin.Bu açığı kapatmak için gerekli olan elemanı yetiştirecek olan üniversitelerdir. Üniversitelerimizin olaylarla değil, başarılar ve fikirleriyle anılmasını istiyoruz. Her düşünce ve görüşe sahip gençlerimiz o kadar güzel işler yapıyorlar ki inanın bunu hak ediyorlar. Gençlerimizin sadece derslerine çalışmalarını söylemiyoruz. Yaşamın her alanında olsunlar, hem de aktif şekilde olsunlar. Gençlerimiz aşık da olacaklar, spor da yapacaklar, hobileri de olacak, siyasetin de içinde olacaklar, ideolojileri dahilinde mücadelelerini de edecekler, hoşlarına gitmeyen kararları protesto da edecekler. Ama bir şey var ki bunu şiddet kullanarak, çevrelerine de, çevrelerindekilere de kendilerine de zarar vererek yapmayacaklar. Görüşlerini demokratik yollardan ifade edecekler. Gidip muhataplarıyla uygun pozisyonlarda görüşebilirler, mail atabilirler, görüşlerini ifade edebilirler. Ama Bilim ve Fikir yuvası olan Üniversitelerimizde şiddet istemiyoruz.”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz