Yücel: Aynı provokasyonlara, aynı provokatörlere izin vermememiz lazım

Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Nadir Yücel ''Gün Sazak'ı vuranlar Uğur mumcu'yu vuranlar ile...

Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Nadir Yücel ''Gün Sazak'ı vuranlar Uğur mumcu'yu vuranlar ile aynı zihniyetteki kişiler, aynı düşünceden kişilerdir.'' dedi. Yücel, "Bunların derdi herhangi bir ideoloji değil, bunların derdi özellikle ihtilal zeminini oluşturmak bir kaos çıkartarak nemalanmakmış. Bunları bugünlerde çok daha net görebiliyoruz. Bundan sonra aynı provokasyonlara aynı provokatörlere izin vermememiz lazım." diye konuştu.
Çorum olaylarının şahitlerinden Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Nadir Yücel, Çorum olaylarını şöyle değerlendiriyor: ''Maalesef 1980 Çorum olaylarının seneyi devriyesi 30-31 yıl önce yaşanan bu üzücü olayların yıldönümü maalesef birileri hala bu yarayı kanatma adına bu yaralardan nemalanma adına az sayıda da olsa üzücü olayları maalesef görüyoruz." dedi.
Bu olayları çıkaranların dışarıdan gelen insanlar olduğunu savunan Yücel, "Alevi kardeş Sünni kardeş altlı üstlü komşuluk yaparak aynı yerde aynı semtte oturan insanlardı. Ama bunu dışarıdan gelen teröristler maalesef işte bu olguyu bir arguman gibi görerek nifak tohumları ekerek olaylar çıkartmaya çalıştılar tabiki bunların içerisinde etkilenenler ayırt edemeyenler bu rüzgara istemeden uymuş olanlar olabilir ama özellikle 30-31 yılı geride bıraktığımızda daha net görüyoruz ki kesinlikle bunlar provakasyon ve provakatörlerin ortaya koyduğu senaryodur.'' diye konuştu.
Yücel, bu senaryolardan ders çıkartılması gerektiğini ifade ederek. "Bizler bunlardan ders çıkartmış insanlarız çoktan görmüş insanlarız. Gün Sazak'ı vuranlar Uğur Mumcu'yu vuranlar ile aynı zihniyetteki kişiler aynı görüşte insanlar. Bunların derdi herhangi bir ideoloji değil, bunların derdi özellikle ihtilal zeminini oluşturmak bir kaos çıkartmak nemalanmakmış. Bunları bugünlerde çok daha net görebiliyoruz. Bundan sonra aynı provakasyonlara aynı provakatörlere izin vermememiz lazım yaşanan bu üzücü olayın tekrar etmemesini diliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz