Yük treni fabrika işçilerini taşıyan minibüse çarptı: 4 yaralı

Gaziantep’te yük treni, hemzemin geçitte plastik fabrikası işçilerini taşıyan servis minibüsüne çarptı. 30 metre sürüklenen...

Gaziantep’te yük treni, hemzemin geçitte plastik fabrikası işçilerini taşıyan servis minibüsüne çarptı. 30 metre sürüklenen minibüste bulunan 4 kişi yaralandı.
Olay, 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde sabah saatlerinde meydana geldi. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki istasyona hareket eden yük treni, hemzemin geçitte, Hasan Şimşek (35) yönetimindeki 27 S 3773 plakalı minibüse çarptı.
Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 30 metre sürüklendikten sonra yol kenarına savrulan minibüsün sürücüsü Hasan Şimşek ile birlikte işçilerden Hasan Polat (18), Osman Aksoy (26) Mustafa Mercan (25) yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesi ve Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kazanın ardından büyük maddi hasarın oluştuğu minibüs tren yolundan kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Öte yandan, 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan ve kazanın şokunu üzerinden atamayan şoför Hasan Şimşek, “Trenin çarpması ile şoför tarafındaki kapı açıldı. Oradan ben aynı anda yere düştüm. Tren aracı alıp sürükledi. Kurtulmamızda, diğerlerinin yanımda ve arkamda olmaları ile trenin sağ taraftan vurması büyük bir mucize” dedi.
Kazanın olduğu yerin engebeli olduğunu anlatan Şimşek, “Hemzemin geçitte sağ taraftan trenin gelip gelmediğini göremiyorsunuz. Hemzemin geçit yoldan 30–40 santimetre daha düşük. Araç oraya girer girmez yol engebeli olduğu için durması gerekiyor. Aracım oraya girdiği anda trenin geldiğini fark ettim. Aracı ne yaptıysam kaldıramadım. Sanki bir şekilde, manyetik bir güç aracımı hareket ettirmeme engel oldu orada. Ben 20 yıllık şoförüm. O geçitten de her gün geçiyorum. O yola bir önlem alınması gerekiyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz