Yukarızeytinliler Piknik Şöleninde Buluştu

Çorum'un Osmancık İlçesi'ne bağlı Yukarızeytin Köyü Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği tarafından buyıl 13. düzenlenen geleneksel...

Çorum'un Osmancık İlçesi'ne bağlı Yukarızeytin Köyü Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği tarafından buyıl 13. düzenlenen geleneksel hemşehri piknik şöleni, köyde yaşayanlarla kentte yaşayan hemşehrileri bir araya getirdi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Yukarızeytin Köyü Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hemşehri Piknik Şöleninin bu yıl 13. düzenlendi. Reşadiye Köyü Baraj Piknik Alanında düzenlenen piknik şöleninde Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan Yukarızeytin Köylü hemşehriler katıldı. Yüzlerce ailenin bir arada piknik yaptığı şölende çocuklar palyaço gösteriler ve çeşitli oyunlarla eğlendi.

Reklam
Reklam

Piknikte Türk Halk Müziği Sanatçısı Rüştü Şeker konser verdi. İç Anadolu Bölgesi'nin halk müziği eserlerini seslendiren sanatçının konserine pikniğe katılanlar yoğun ilgi gösterdi.

Dernek Başkanı Mustafa Urhan, ailelerin bir araya geldiği piknik şölenleri sayesinde her yıl hemşehriler arasında kaynaşmanın sağlanmasını ve kültürel bağların güçlenmesini amaçladıkları söyledi.

Pikniğe Türkiye'nin dört bir yanından katılım sağlandığını belirten Urhan, "Bugün ailelerin kaynaştığı, dostlukların pekiştiği, özlemlerin giderildiği, 13 yıldır unutamadığımız bir gün. Bu gününün değerini, güzelliğini, maddi olarak ölçmek mümkün değildir. Buraya birliğimizin, beraberlimizin devamı için geldik. Birçoğunuz buraya yakınlarının desteği ile geldi. Kendimizi bu toplumun dışında görmediğiniz için geldik. Dernek hizmetlerini önemsediğiniz için, köyümüzü, köylümüzü sevdiğimiz için buradayız. Komşularımızın, akrabalarımızın kederli günlerde olduğu gibi sevinçli günlerde yanlarında olmak için buradayız. Derneğimiz zor şartlar altında gerçekleştirdiği her hizmeti sevgili hemşehrilerimiz için gerçekleştiriyor. Dernek olarak çabalarımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize bırakacağımız güzel bir kültür mirası, iyi bir eğitim ve güzel bir ahlaktır olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: