Yüksek Askeri Şura Toplandı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda toplandı. YAŞ’ta gündemin...

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda toplandı. YAŞ’ta gündemin 68 tutuklu paşanın durumu, Suriye ve PKK ile mücadele olacağı öğrenilirken, 16 üyeli YAŞ’a tutuklu Orgeneral Bilgin Balanlı ile hakkında yakalama kararı bulunan ve halen GATA’da tedavi gören Orgeneral Nusret Taşdeler katılmıyor.

Yüksek Askeri Şura Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı Karargahına gelişinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından törenle karşılandı. Yüksek Askeri Şura toplantısı, Çakmak Salonu’nda saat 10.45’te başladı. Toplantıya, Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner katılıyor.

Reklam
Reklam

“YAŞ 2 EKSİK TOPLANDI”

Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan ve 16 üyeli YAŞ’a biri tutuklu biri GATA’da tedavi gören 2 Orgeneral katılmıyor. 16 üyesi bulunan YAŞ, tutuklu Orgeneral Bilgin Balanlı ile hakkında yakalama kararı bulunan ve halen GATA’da tedavi gören Orgeneral Nusret Taşdeler’in katılmayacak olmaları nedeniyle 14 üyeyle toplanacak.

“YAŞ’TA GÜNDEM SURİYE VE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK”

Yüksek Askeri Şura toplantısının birinci gündem maddesi Suriye olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bölgede yürüttüğü çalışmaların yanı sıra, PKK ile mücadele ve Suriye üzerinden olası sızmalara karşı alınacak tedbirlerin masaya yatırılacağı öğrenildi. Son zamanlarda doğu ve güneydoğu bölgelerinde başlatılan büyük çaplı operasyonlarında masaya yatırılacağı YAŞ’ta, operasyonlar kapsamında alınan sonuçların Başbakan Erdoğan’a aktarılarak tekrar masaya yatırılacak.

“TUTUKLU 68 GENERAL VE AMİRALİN TERFİ VE ATAMALARI YAPILACAK”

Yüksek Askeri Şura toplantısında Suriye ve PKK konularının masaya yatırılmasının ardından terfi ve atamalar gündeme gelecek. YAŞ’ta tutuklu yargılanan 68 general ve amiralin terfi ve atamaları gerçekleştirilecek. Yüksek Askeri Şura toplantısının üzerinde en çok duracağı konuların başında tutuklu milletvekillerinin durumu yer alacak. 40 tutuklu generalin de aralarında olduğu 122 kişilik terfi listesin de temdit verilebilecek general ve amiral sayısının TSK Personel Kanunu uyarınca 47 ile sınırlandırılması nedeniyle terfi listesinde yer alan komutanlar hakkında nihai bir karar verilmesi beklenecek.

Reklam
Reklam

“BAŞBAKAN ERDOĞAN MASANIN BAŞINA YİNE TEK OTURDU”

Genelkurmay Başkanlığı’ndaki Yüksek Askeri Şura toplantısında Başbakan Erdoğan ‘U’ şeklindeki masanın başında yine tek başına oturdu. İstifa krizinin gölgesindeki 1 Ağustos 2011 tarihinde gerçekleştirilen yaz Şurası’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın masanın başına tek başına yer aldığı fotoğraf gündeme oturmuştu. Hükümet üyeleri ise bu durama, Başbakanın hemen yanında Genelkurmay Başkanı olmayan o fotoğrafı, “Türkiye’de sivilleşmenin, demokratikleşmenin yeni bir örneği, yeni bir işareti” olarak değerlendirmişti.

“YAŞ KARARLARI CUMARTESİ GÜNÜ AÇIKLANACAK”

Yüksek Askeri Şura, 4 günlük çalışmanın ardından, çalışmalarını Cumartesi günün tamamlayacak. YAŞ kararlarının alınmasının ardından, şuranın en yetkili ismi olan Başbakan Erdoğan, kararnamenin son halini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunacak. Cumhurbaşkanı Gül’ün kararları onaylamasının ardından YAŞ kararları aynı gün kamuoyuna açıklanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz